O operă de artă atribuită lui Giovanni Cimabue, cu o valoare estimată la 6 milioane de euro, a fost descoperită în bucătăria unei bătrâne care locuieşte în apropiere de Paris, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura găsită atârnând deasupra unei plite în casa bătrânei este o operă de artă a maestrului Renaşterii dispărută în urmă cu mult timp, spun experţii.

„Christ Mocked", parte dintr-o serie de picturi din secolul 13, a fost descoperită pe proprietatea din oraşul Compiegne, din nordul Franţei.

Specialiştii spun că ar putea fi vândută pentru 6 milioane de euro la o licitaţia de luna viitoare.

Femeia credea că pictura este o veche icoană, iar experţii spun că nu există îndoială privind originea ei.

Au fost făcute teste cu lumina infraroşie pentru a determina similarităţile cu alte lucrări ale pictorului italian, cunoscut ca Cenni di Pepo.

„Pictura a fost făcută de aceeaşi mână”, a spus Éric Turquin, expert în artă, citat de Le Figaro.

Alte două scene din aceeaşi serie a lui Cimabue sunt expuse la National Gallery din Londra şi la Frick Collection din New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.