Christian Scott aTunde Adjuah, trompetistul, compozitorul şi producătorul american care traversează limitele genurilor pentru a-l forma pe al său, numit de Jazz Times "arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, va aduce în Piaţa Victoriei un jazz cu influenţe de hip-hop şi EDM în cadrul ediţiei de anul acesta a festivalului Jazz TM de la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, Christian Scott se va afla pentru prima dată în România la ediţia din acest an a festivalului Jazz TM.

Născut în New Orleans, Christian Scott a primit prima sa trompetă la 12 ani, cadou de la mama şi bunica sa. Unchiul său, David Harrison, legendarul saxofonist de modern jazz, a fost o sursă de inspiraţie pentru tânărul Scott, acesta fiind atât de impresionat de el încât îl chema să concerteze la reprezentaţiile sale. Precum unchiul său, şi el a urmat cursurile prestigiosului New Orleans Center for the Creative Arts şi ale Berklee School of Music din Boston. În 2004, a fost selectat să facă parte din Berklee Monterey Quartet în 2004 alături de care a cântat la Monterey Jazz Festival.

În 2002, apărea deja pe albumul unchiului său, Real Life Stories, iar la 22 de ani a avut debutul solo la un label cunoscut, Concord Jazz, cu albumul din 2006, Rewind That. Materialul discografic îmbină rock-ul şi R&B-ul cu modern jazz-ul, avându-l pe Harrison ca invitat. Tot atunci, Scott a fost nominalizat pentru un Grammy, albumul fiind numit de către Bilboard Magazine "cea mai remarcabilă premieră a genului din ultimul deceniul.”

În 2007, Scott revine cu Anthem, un răspuns pasional la suferinţa celor din New Orleans, după uraganul Katrina. În 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambiţia lui s-a manifestat cel mai puternic odată cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. În acelaşi an, Scott câştigă primul Edison Award, iar în 2012 cel de-al doilea.

În 2015, artistul lansează "Strech Music”, nume pe care îl poartă şi labelul său proaspăt format, dar şi stilul muzical în care artistul îşi încadrează muzica, ce cuprinde o multitudine de influenţe, de la trap, la EDM şi hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucură şi de artişti invitaţi, precum saxofonistul Braxton Cook şi flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onorează cea de-a 100 aniversare a jazz-ului înregistrat.

Pe lângă concertul Christian Scott aTunde Adjuah, la Jazz TM 2017 vor mai concerta Thomas de Pourquery &Supersonic, Monty Alexander Harlem Kingston Express, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, Bill Laurance, China Moses, SUBJazz, Alex Calancea Band, Paolo Profeti European Collective, The Egocentrics, The Best Bad Trip, Armies Live, BAB, Paperjam, Toth Bagi Csaba, Balkan Union, Ana Dubyk Quartet, A-C Leonte Reveries şi Teo Milea.

Festivalul Jazz TM se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie - 2 iulie.

Cea de-a cincea ediţie a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piaţa Victoriei, în Parcul Castelului şi în Parcul Civic şi alte patru spaţii speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc şi Aethernativ.

Accesul la Jazz TM este gratuit.

La cele 4 ediţii de până acum, festivalul a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.