Ceremonia de aprindere a Flăcării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, care va avea loc la situl antic grec Olympia, va fi transmisă în direct, marţi, 24 octombrie, de la ora 12.00, de TVR HD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice va avea loc în faţa Templului Herei, vechi de 2.600 de ani, acolo unde au avut loc şi primele jocuri din antichitate.

Periplul Torţei olimpice urmează să se încheie în Coreea de Sud la 1 noiembrie, iar flacăra va străbate 17 oraşe, însumând un total de 2.018 de kilometri înainte de a sosi la Pyeongchang, unde va marca startul Olimpiadei.

„Cu 107 zile înaintea începerii Jocurilor de iarnă de la Pyeongchang, în Grecia se aprinde flacăra şi începe ştafeta Torţei Olimpice. Simbolul care a străbătut mileniile, Flacăra Olimpică, se aprinde pentru a anunţa planetei că se apropie Jocurile. Ceremonia va respecta o parte din ritualul antic şi, în vechea Olympie, din Peloponez, toată lumea va aştepta momentul când Marea Preoteasă, ajutată de razele soarelui, aprinde focul cu o oglindă parabolică. În istoria întrecerilor olimpice de iarnă românii au câştigat o singură medalie, un bronz, la bob, echipajul Panţuru/Neagoe, în 1968, la Grenoble”, a spus Alina Alexoi, informează Televiziunea Română. 

Flacăra va avea un rol decisiv în ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, aceasta urmând să ardă pe tot parcursul competiţiei ce va avea loc în perioada 9-25 februarie 2018 la PyeongChang.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.