Oamenii de ştiinţă au nevoie să “împrumute” cât mai multă putere de procesare pentru a crea un tratament împotriva COVID-19 şi cer ajutorul posesorilor de PC-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea Stanford include în proiectul Folding@home capacităţi pentru studierea coronavirusului şi cere ajutorul posesorilor de PC-uri din întreaga lume, care pot dona o parte din puterea proprie de procesare.

Folding@home este un sistem de “distributed computing” din zona medicală. Universitatea Stanford îl foloseşte pentru a realiza simulările necesare studierii mai multor afecţiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer şi Alzheimer.

Acum, Folding@home poate fi aplicat şi pentru studierea coronavirusului. Cercetătorii au nevoie să vadă care sunt toate formele posibile pe care proteina virală a acestui virus, care se leagă prima oară de un receptor al unei celule de la plămân, le poate lua.

Într-un final, studiul poate duce la crearea unui medicament care poate trata infecţiile cu coronavirus.

Cei care doresc să îşi aducă contribuţia trebuie să descarce un mic program de pe site-ul Folding@home. Acesta va fi activ doar atunci când utilizatorul nu foloseşte efectiv calculatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.