Publicul poate consulta online, începând de joi, în jur de 50.000 volume din Biblioteca Brukenthal. Sistemul a fost pus în aplicare prin colaborarea dintre Muzeul Naţional Brukenthal şi Gama IT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Realizarea unui catalog online al Bibliotecii Brukenthal fost unul dintre primele gânduri şi proiecte ce mi le-am impus la preluarea mandatului. Biblioteca Brukenthal este foarte importantă. Cu o colecţie de peste 280.000 volume, aceasta se putea consulta doar la sediu prin căutarea în fişele de hârtie. E un deziderat să iniţiem şi să digitalizăm colecţia. Am început acum cu cele aproximativ 50.000 volume de carte veche, nouă şi periodice urmând ca în mod constant baza online să fie completată. Era dificil până acum, cei interesaţi trebuiau să vină la sediul nostru şi să caute în fişe. Acum e simplu, se caută online şi dacă se găseşte putem să îi ajutăm. Este un prim pas în ceea ce înseamnă modernizarea Muzeului Naţional Brukenthal. Lucrăm acum şi la postarea online a incunabulelor şi a colecţiei Muzeului care, la fel, se va face etapizat. Mulţumesc colegilor implicaţi şi firmei Gama IT pentru ajutor”, a spus Alexandru Constantin Chituţă, managerul instituţiei. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.