Fosta gimnastă Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la concursul Eurovision 2021, a anunţat luni Televiziunea Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurovision 2021 va debuta pe 18 mai, cu prima semifinală, la Rotterdam, când va concura şi reprezentanta României, cântăreaţa Roxen. A doua semifinală e programată pentru 20 mai, iar finala, pentru 22 mai.

Fiecare dintre concurenţi va primi un punctaj adunat din notele juriului şi cele acordate de fani.

La ediţia din acest an, punctajul acordat de juriul României va fi prezentat de Cătălina Ponor.

„Este o mare bucurie să susţin Romania din această postură inedită. Ştiu foarte bine ce înseamnă să îţi reprezinţi ţara într-o competiţie şi emoţiile pe care le trăieşti în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision”, a transmis fosta campioană într-un comunicat remis News.ro.

Ponor este şi invitata Irinei Păcurariu la emisiunea „Reţeaua de idoli”, care va fi difuzată luni, de la ora 21.00, pe TVR 2.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai şi va fi difuzat în direct la TVR. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

La ediţia de anul acesta a concursului, participă - alături de România - alte 38 de ţări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Toto Cutugno şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.