Casa negustorului Dimitrie Petrescu din Bucureşti, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea la intersecţia străzii Berzei cu Calea Griviţei, are un preţ de vânzare stabilit de Romania Sotheby's International Realty la 1,6 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această clădire monument istoric, cu 30 de camere şi opt băi, pe un teren de 682 de metri pătraţi, păstrează semnele unei epoci de modernizare şi înflorire economică a Bucureştiului. 

Modelul francez s-a impus atunci ca principal reper în arhitectură. Limba franceză a devenit emblema păturilor sociale cultivate, iar călătorii străini erau plăcut impresionaţi de un Bucureşti care se desprindea treptat de Orient şi Balcani, pentru a se lega de Europa prin modelul cultural francez.

Influenţe franceze se regăsesc şi în stilul arhitectural al casei negustorului Dimitrie Petrescu, ridicată la intersecţia a două artere de-a lungul cărora s-a scris istoria Bucureştiului.

La exterior, clădirea păstrează intacte toate elementele arhitecturale, în special detaliile decorative aplicate pe frontoanele ferestrelor. 

La interior, încăperile sunt înalte, cu tavane decorate cu rozete, frize şi cornişe cu modele florale.

Proprietatea dispune de un proiect de arhitectură pentru restaurarea faţadei, reamenajare interioară şi pentru transformarea podului în mansardă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.