Cărţi scrise de James Meek şi Marguerite Poland au fost incluse pe lista scurtă pentru Premiul „Walter Scott”, în valoare de 25.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, lista scurtă este alcătuită din: „The Narrow Land”, de Christine Dwyer Hickey, „The Parisian”, de Isabella Hammad, „To Calais, In Ordinary Time”, de James Meek, „Shadowplay”, de Joseph O’Connor, „The Redeemed”, de Tim Pears, şi „A Sin Of Omission”, de Marguerite Poland.

Câştigătorul este anunţat, de regulă, într-o gală care are loc în luna iunie, la Border Book Festival. Acest eveniment a fost deja anulat din cauza crizei sanitare.

Organizatorii au transmis că evaluează situaţia şi că vor anunţa curând decizia luată legat de modalitatea prin care vor anunţa câştigătorul şi acorda premiul.

Premiul „Walter Scott”, care recompensează romanele de ficţiune bazată pe istorie, a fost acordat prima dată în 2010. El a revenit atunci scriitoarei Hilary Mantel, pentru „Wolf Hall”. Între cei care au primit această distincţie se numără Sebastian Barry şi Robert Harris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.