Camilla, ducesa de Cornwall, îşi sărbătoreşte duminică, 17 iulie, cea de-a 75-a aniversare, marcând această ocazie cu o mică cină în familie la Highgrove, moşia Prinţului Charles, în sud-vestul Angliei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aniversarea are loc după ce postul britanic ITV a lansat un documentar despre perioada în care ducesa a fost redactor invitat al revistei britanice Country Life, perioadă în care a contribuit la realizarea unei ediţii speciale cu ocazia împlinirii a 125 de ani de existenţă a revistei. Într-un omagiu personal, Camilla l-a ales pe Charles, soţul ei, drept unul dintre eroii săi naţionali.

”Nu este uşor să scrii despre soţul tău. Am consumat mai multe creioane”, a mărturisit ducesa în cadrul filmului.

Aniversarea ducesei are loc într-un moment în care monarhia britanică şi locul său în cadrul monarhiei se află într-o tranziţie generaţională. Având în vedere vârsta înaintată a reginei Elizabeth a II-a (96 de ani), alţi membri ai casei regale îşi asumă noi roluri cu mai multe responsabilităţi.

În urmă cu şase luni, într-o declaraţie care marca 70 de ani pe tron, regina Elizabeth a II-a şi-a exprimat ”dorinţa sinceră” ca ducesa să fie cunoscută drept ”Regina Consoartă” atunci când fiul ei o va succeda. Cu aceste cuvinte, regina Elizabeth a II-a a încercat să clarifice odată pentru totdeauna incertitudinile cu privire la statutul Camillei, care a fost iniţial ignorată de admiratorii regretatei Prinţese Diana, prima soţie a lui Charles.

Declaraţia reginei a marcat un moment important în transformarea Camillei de la ”a treia persoană” din căsătoria lui Charles şi Diana în regină consoartă în aşteptare. Ea a fost învinuită ani la rând pentru destrămarea fostei căsătorii a Prinţului Charles, însă publicul a ajuns să o accepte după ce cuplul regal s-a căsătorit în 2005.

Ea a ocupat de-a lungul anilor roluri în peste 100 de organizaţii caritabile, concentrându-se pe diverse probleme, precum promovarea alfabetizării, sprijinirea victimelor violenţei domestice şi a persoanelor care suferă de osteoporoză. Cunoscută pentru că are un simţ al umorului dezvoltat, Camilla a atenuat imaginea dură a lui Charles şi l-a făcut pe moştenitorul tronului să pară mai cald şi mai accesibil.

”Cred că a avut loc o transformare uimitoare în ceea ce priveşte personajul ei public. Ea a fost cu siguranţă pregătită. … Uneori poate chiar să arate un pic de farmec. Denotă întotdeauna foarte multă inteligenţă, dar are un comportament adecvat vârstei sale. Nu atât de mândru, ca înainte”, a spus Pauline Maclaran, autoarea cărţii ”Royal Fever: The British Monarchy in Consumer Culture” (”Febra regală: Monarhia britanică în timpul culturii consumatoriste”).

Camilla a făcut aluzie la abordarea ei faţă de viaţa regală la începutul acestei săptămâni în timpul unei recepţii şi al unui prânz sponsorizat de revista The Oldie, cu ocazia aniversării sale.

Ducesa a menţionat că s-a născut în 1947, în acelaşi an în care Eegina Elizabeth s-a căsătorit cu regretatul ei soţ, ducele de Edinburgh. Ea i-a adus un omagiu ducelui şi s-a angajat să îi imite exemplul.

”Filosofia ducelui de Edinburgh era clară – priveşte înainte, ai grijă, vorbeşte puţin, fă mai mult şi continuă-ţi treaba. Şi tocmai asta intenţionez să fac”, a subliniat Camilla.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.