Grupul italian Pirelli renunţă la comanda pentru calendarul pe 2021 şi va oferi "100.000 de euro pentru lupta contra coronavirusului şi cercetării în domeniu", potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În contextul actualei urgenţe a Covid-19, Pirelli a decis să anuleze producţia şi lansarea Calendarului pe 2021. În cadrul altor iniţiative deja stabilite de societate, proiectul "The Cal" va permite alocarea a 100.000 de euro pentru lupta contra coronavirusului şi cercetării în acest domeniu", se arată într-un comunicat transmis de la Milano. 

În Italia au fost înregistrate 54.030 de persoane infectate şi 6.820 de decese, fiind cea mai afectată ţară de pandemie după Statele Unite, potrivit unei analize a Fig-Data. 

Această anulare nu este fără precedent. "Producţia Calendarului Pirelli a mai fost oprită înainte, în 1967, apoi în 1975 şi în 1983. Urgenţa fără precedent din cauza Covid-19 ne obligă să o facem din nou astăzi. Vom reveni la proiect la momentul potrivit, cu persoanele care lucrează astăzi cu noi", a declarat vicepreşedintele executiv şi directorul general al Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

Calendarul Pirelli este o instituţie a fotografiei. Atât prin mijloace, călătorii, decoruri, petreceri pe care le implică comanda, cât şi prin semnătura artistului ales (Annie Leibovitz a realizat Caledarul pe 2016). Toate marile nume ale fotografiei contemporane s-au lansat în această aventură. 

Fotograful italian Paolo Roversi s-a inspirat din piesa scrisă de William Shakespeare, "Romeo şi Julieta", pentru cea de-a 47-a ediţie a calendarului, prezentată la 3 decembrie 2019, în care apar şi actriţa Kristen Stewart, modelul transgender Indya Moore, cântăreaţa Chris Lee, artista Stella Roversi, fiica fotografului, actriţa Yara Shahidi. Au mai fost fotografiate Claire Foy, Mia Goth, Rosalía şi Emma Watson.

Pentru prima dată, Calendarul Pirelli combină fotografia şi cinema-ul cu un scurtmetraj de 18 minute. Paolo Roversi, 72 de ani, interpretează aici propriul rol de regizor şi organizează audiţii cu "Juliete", care trec, una câte una, prin faţa camerei de fotografiat. "Eram în căutarea unui suflet pur, plin de inocenţă asociată cu forţă, frumuseţe, tandreţe şi curaj", a explicat artistul italian originar din Ravenna, provincia Emilia-Romagna, care trăieşte la Paris. 

"Dreaming", Calendarul Pirelli 2019, a fost realizat de Albert Watson, care a fotografiat poveştile personajelor interpretate de Gigi Hadid cu Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland cu Calvin Royal III şi Laetitia Casta cu Serghei Polunin în oraşele Miami şi New York. 

Calendarul Pirelli 2018 a omagiat diversitatea prin lumea suprarealistă din "Alice în Ţara Minunilor" cu o "distribuţie" exclusiv de culoare, cu actriţele Lupita Nyong'o, Naomi Campbell, Whoopi Goldberg. Fotografiile au fost realizate de Tim Walker, iar editorul Vogue, Edward Enniful, a reacreat "lumea de vis suprarealistă" imaginată de Lewis Carroll. 

Calendarul Pirelli 2017 a fost opera germanului Peter Lindbergh, decedat la vârsta de 74 de ani în septembrie 2019, considerat creatorul super-modelelor din industria modei. Fotografiile pentru ediţia 2017 au pus accent pe aspectul natural al protagonistelor - Nicole Kidman, Uma Thurman, Robin Wright şi Julianne Moore. 

Primul calendar Pirelli a fost publicat în 1963. De atunci, în ediţiile care au urmat, au pozat numeroase staruri de cinema, dar şi vedete din universul muzicii şi al sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.