Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc la Teatrul Nottara din Bucureşti în două etape: 11 - 20 octombrie: Fest(in) pe Bulevard, secţiuni de tradiţie; şi 20 - 21 noiembrie: secţiunea MultiArt EXIT (organizată în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest an, teatrele bucureştene, implicit Teatrul Nottara, au un buget de austeritate, iar subvenţia de la Primăria Municipiului Bucureşti pentru festival este în continuare, zero. Ediţia din acest an va fi realizată exclusiv din venituri proprii şi din donaţii şi sponsorizări”, se arată într-un comunicat remis News.ro. „Faptul că toate teatrele la care am apelat au răspuns într-un timp extrem de scurt, transmiţându-ne propunerile pentru această ediţie şi acceptând să participe la festival în condiţii de turneu este impresionant şi ne face să credem că încă mai există prietenie profesională! Că încă mai putem exista împreună!”.

Selecţia a fost făcut şi pe criteriul „posibilitatea teatrului invitat de a-şi plăti costurile de deplasare”, a mai transmis conducerea Nottara. Un alt criteriu a fost acela ca spectacolul să poată fi jucat pe una dintre scenele Teatrului Nottara şi/ sau puse la dispoziţie de partenerii bucureşteni doar în anumite zile, dar şi de a avea alături companii din ţară şi străinătate care au invitat Tetarul Nottara la festivalurile pe care le organizează.

Fest(IN) pe Bulevard va cuprinde, în acest an, aproximativ 30 de producţii scenice, grupate în mai multe secţiuni, la care participă artişti din: România (Arad, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Târgovişte), Bulgaria, Germania, Israel, Rusia, precum şi colocvii, discuţii cu publicul după reprezentaţii, evenimente stradale, lansări de carte şi expoziţii de fotografie de teatru.

Conceptul festivalului aparţine teatrologului Marinela Ţepuş. Selecţia spectacolelor a fost realizată, pentru teatrele din România, deŢepuş şi, pentru teatrele din străinătate (cu excepţia celor care ne sunt partenere), de Narcisa Mocanu (curator teatral).

Juriul secţiunii Criza feminităţii este format din  Emil Boroghină (actor, directorul fondator al Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova, preşedintele Fundaţiei Shakespeare), Oltiţa Cîntec (critic de teatru), Claudiu Groza (critic de teatru), Irina Ionescu (teatrolog), prof.univ.dr. Doina Modola (critic de teatru).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.