Biografia Marinei Krilovici va fi lansată la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, în prezenţa sopranei, în zilele de 2 şi 6 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marina Krilovici a fost prima concurentă română care a obţinut premiul întâi la Concursul „George Enescu”, în anul 1964, şi, de asemenea, a făcut parte din juriul concursului reluat după Revoluţie.

A plecat din ţară în anii comunismului. A obţinut cetăţenia germană şi a început o prodigioasă carieră internaţională, fără să renunţe vreodată la cetăţenia română. A revenit în ţara natală ori de câte ori a avut posibilitatea. A fost căsătorită cu baritonul grec Kostas Paskalis şi are doi copii, iar în prezent este profesoară la Opera Naţională din Atena, oraşul în care locuieşte.

Volumul „Marina, Marina, Marina - Marina Krilovici”, scris de Alice Năstase-Buciuta, apărut la editura Cărţile Tango, conţine fotografii inedite, mărturii ale prietenelor apropiate - artiste celebre, la rândul lor -, şi, într-un capitol de final, chiar rânduri scrise de soprană care-şi trece în revistă emoţiile, succesele, iubirile şi regretele.

Lansările de carte vor avea loc la Ateneul Român şi la Sala Palatului, la standul Librariilor Humanitas, în pauza concertului din ziua de 2 septembrie şi la finalul concertului din ziua de 6 septembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.