Înainte de a fi cel mai mare muzeu al lumii, Luvru a fost mult timp palatul regilor Franţei. Din acea epocă fastuoasă a rămas moştenire o comoară: Galeria Apolo. Ea a fost redeschisă miercuri, după 10 luni de renovări de mare amploare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decorul uimeşte vizitatorii din întreaga lume: "este o frumuseţe stupefiantă", a estimat o femeie. 

23 de bijuterii

În labirintul de la Luvru, galeria se află situată perpendicular pe Sena. Construcţia sa a început în 1661 sub Louis XIV, însă Regele Soare şi-a îndreptat imediat atenţia către castelul Versailles. 

Decorul din Galeria Apollo va rămâne neterminat până n 1852. În centrul bolţii, Eugène Delacroix, pictor de secol al XIX-lea, a reprezentat gloria lui Apolo.

Pe pereţi sunt 28 de portrete, tapiserii Gobelins, de asemenea din secolul al XIX-lea, şi în vitrine au fost expuse comorile regilor Franţei. Diademe, tiare, coliere, adunate de François I li succesorii său. 

23 de bijuterii în total sunt expuse în aceste vitrine. Este tot ceea ce a rămas dintr-o colecţie mai vastă din care Statul a vândut o mare parte în 1887. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.