Ben Schnetzer va avea rol principal şi îl va interpreta pe celebrul dirijor în anii tinereţii în filmul „Cravata galbenă”, iar John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în ultima parte a vieţii. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi (regizorul apreciatului „Octav”, 2017), dupa un scenariu co-scris împreună cu James Olivier. Filmările pentru „Cravata galbenă” încep luna aceasta în Bucureşti. Producători sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobriţoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier şi Robert W. Cort, producător executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF „Y: The Last Man”, precum şi pentru rolul din „The Nap” de pe Broadway, o producţie regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte „The Grizzlies”, „Goat” şi „Pride”. În viitor, el va putea fi văzut în filmul Netflix „Three Body Problem”.

Actorul este reprezentat de GERSH, Curtis Brown şi avocaţii David Weber şi Lon Sorenson.

„Cravata galbenă” portretizează viaţa extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiţi, dar şi unul dintre cei mai controversaţi artişti ai secolului XX.

Filmul va urmări viaţa dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-şi urma visul unei cariere în muzică. Lupta pentru supravieţuire în Germania, în timpul războiului şi după acesta, căderea şi ascensiunea într-o  carieră şi o viaţă inimaginabile, care acoperă şapte decenii şi toate cele patru colţuri ale globului. Aceasta este povestea de viaţă a unui artist de excepţie, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăţilor, compromisului, convenţiei şi comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraţionale a unui om care şi-a dedicat întreaga viaţă unui vis şi s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.