Autoritatea chineză de reglementare a audiovizualului a anunţat, joi, că a interzis difuzarea BBC World News, estimând că informaţiile postului internaţional au încălcat "grav" directivele în vigoare în ţară, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, autoritatea estimează că postul de informaţii a încălcat principiul potrivit căruia "informaţiile trebuie să fie veridice şi corecte" şi "să nu aducă prejudicii intereselor naţionale ale Chinei". 

De asemenea, ea "nu autorizează BBC să continue să emită în China".

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a denunţat joi un "atentat inacceptabil la libertatea presei" după decizia autorităţilor chineze de a interzice difuzarea postului britanic de informaţii internaţionale BBC World News.

"China are unele dintre cele mai dure restricţii din lume în privinţa mass-media şi internet, şi această măsură va afecta numai reputaţia Chinei în ochii lumii", a estimat şeful diplomaţiei într-un mesaj pe Twitter. 

La începutul lunii februarie, Ofcom, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, a decis revocarea licenţei postului CGTN (China Global Television Network). Compania care deţine licenţa în Marea Britanie pentru CGTN nu are controlul curent asupra postului, fapt care contravine regulilor, a spus Ofcom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.