BBC a prezentat scuze publice pentru difuzarea unui documentar care a indus telespectatorii în eroare în privinţa unei comunităţi aborigene din Australia, după ce mai mulţi membri ai acesteia i-au acuzat pe prezentatorul Reggie Yates şi pe membrii echipei sale de lipsă de etică în realizarea materialului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reggie Yates şi compania de producţie independentă Sundog Pictures au petrecut o perioadă în oraşul Wilcannia din statul australian Noua Galie de Sud, pentru a filma documentarul ”Hidden Australia: Black in the Outback”.

Prezentatorul şi echipa lui au fost acuzaţi că au filmat membri ai comunităţii aborigene şi alte persoane în timp ce consumau cantităţi mari de alcool la un priveghi, dar au prezentat evenimentul drept o ”petrecere cu alcool”.

”Am consumat o bere pentru că nu ştim când ne vom revedea şi eram toţi în doliu. Prezentatorul nu a spus nimic despre asta în documentar”, a spus unul dintre membrii comunităţii pentru ABC.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat pentru The Guardian că a discutat cu echipa Sundog Pictures despre incident şi că a înţeles că documentarul care a prezentat un priveghi a fost editat într-un mod ”înşelător”.

”Acest incident este, cu siguranţă, sub standardele pe care le aşteptăm de la realizatorii de programe. Vă cerem scuze pentru acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt.

Membrii comunităţii aborigine au povestit că Reggie Yates le-a spus că vrea să prezinte o poveste într-o notă pozitivă, după care a subliniat ”necinstit” problemele oraşului, în special aceea a consumului de alcool.

BBC a transmis că a luat în serios orice sugestie potrivit căreia standardele sale cu privire la acurateţe şi corectitudine nu ar fi fost respectate.

”Documentarul a avut ca scop prezentarea modului de viaţă al comunităţii şi, deşi nu am putut include tot ceea ce s-a filmat, materialul a conţinut munca centrului de tineri şi o vânătoare tradiţională. Sundog ne-a asigiurat la fiecare etapă că persoanele care apar în material au fost de acord să fie filmate şi li s-a explicat foarte clar obiectivul documentarului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BBC.

Wilcannia este un oraş mic din nord-vestul statului australian Noua Galie de Sud. În 2015  fost numit unul dintre oraşele cu cele mai dezavantajate comunităţi. Oraşul are o populaţie formată în cea mai mare parte de indigeni şi s-a confruntat cu probleme precum violenţa, consumul de droguri, consumul abuziv de alcool şi şomajul. Însă, în ultimii ani au fost desfăşurate o serie de programe pentru comunitate care au reuşit să îmbunătăţească condiţiile din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.