Banksy a fost desemnat al patrulea artist din toate timpurile preferat de britanici, potrivit unui sondaj YouGov, realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane. El este singurul artist încă în viaţă care face parte din top 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform aceluiaşi sondaj, Leonardo da Vinci a fost ales de britanci cel mai mare artist al tuturor timpurilor, în faţa lui Vincent Van Gogh şi Michelangelo. 

Clasamentul este completat de Pablo Picasso, Claude Monet, pe locul şase, L.S. Lowry, Christopher Wren, Rembrand şi John Constable. 

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru desenele murale amplasate în diverse oraşe ale lumii, lucrări care abordează teme sociale şi de mediu.

Operele lui Banksy, considerat unul dintre cei mai talentaţi maeştri ai stilului street-art, se vând la licitaţie cu preţuri considerabile, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.