Site-ul PSD nu a fost disponibil, vineri seară, pentru aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic care, potrivit formaţiunii, ar fi venit din Federaţia Rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, a transmis, vineri seară, PSD, într-un comunicat d epresă.  

Potrivit sursei citate, Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune.  

”Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a mai transmis PSD.  

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el. 

Liderul PSD a explicat, despre afirmaţiile sale privind livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, şi anume că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, dar că în acest moment nu există o decizie în sensul acesta. 

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. 

Grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.