Venezueleanul Carlos Cruz-Diez, care a format domeniul artei optice şi cinetice în secolul XX, a murit pe 27 iulie, la Paris, la vârsta de 95 de ani, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut la Caracas în 1923, el s-a mutat în Franţa în 1960, după ce a studiat arta în capitala Venezuelei. 

Lucrările lui abstracte sunt definite de folosirea culorii şi liniilor pentru a crea impresia de mişcare şi sunt expuse în spaţii precum Museum of Modern Art din New York, Tate Modern din Londra şi Museo de Bellas Artes din Caracas.

În ciuda faptului că a trăit o mare parte din viaţă la Paris, şi-a lăsat amprente şi în Venezuela natală, în special prin picturile murale de pe zidurile şi pardoseala aerportului „Simon Bolivar” care deserveşte capitala.

Deşi rareori a comentat cu privire la situaţia politică din ţara natală, recent şi-a exprimat regretul că a trăit mai mult în străinătate.

„Îmi pare rău că nu am reuşit să îmi dezvolt viaţa artistică în ţara mea, înconjurat de oamenii mei”, declara el în 2014 pentru ziarul El Nacional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.