Artistul neo-pop american Jeff Koons nu se mulţumeşte să expună în marile muzee: pentru intrarea sa în universul NFT, el vrea să trimită sculpturi pe Lună, au anunţat marţi galeriile Pace, păstrând misterul asupra proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoria acestui „grup de sculpturi” va avea loc „mai târziu anul acesta” şi partenerii de aventură, Pace Verso, 4Space, NFMoon şi Intuitive Machines nu au precizat în comunicatul lor câte opere vor fi incluse în proiectul numit „Moon Phases”. 

Contactate de AFP, în special despre mărimea sculpturilor, galeriile Pace nu au făcut precizări, în contextul în care comunicatul explică faptul că ele vor fi incluse în sateliţi miniatură CubeSat care măsoară în principiu 10 cm pe fiecare parte. 

Lansarea se va face de la Kennedy Space Center, în Florida, în cadrul unei misiuni „complet autonom”, la bordul aterizatoarelor Intuitive Machines, o companie americană care lucrează deja cu NASA, precizează galeriile Pace.

Fiecărei opere îi va fi ataşat un NFT (jeton ne-fungibil), o versiune digitală unică certificată de tehnologia blockchain, care va fi vândută pe Pământ. Potrivit galeriilor Pace, o parte din fondurile strânse vor ajunge la ONG-ul Médecins sans frontières (MSF).

„Mi-a plăcut întotdeauna ideea de a crea o artă globală (...) acum devine universală”, a explicat artistul pe un site dedicat (jeffkoonsmoonphases.com), subliniind că „noi am admirat întotdeauna Lina de-a lungul istoriei umanităţii”. 

Jeff Koons, în vârstă de 67 de ani, unul dintre cei mai scumpi artişti în viaţă din lume, este cunoscut pentru kitsch-ul şi de mari dimensiuni precum „cainele balon” sau „Puppy”, şi care sunt adesea controversate, precum „Bouquet de tulipes” instalat în grădinile Champs Elysées din Paris. Cele mai mari muzee din lume îl expun, de la MoMA din New York până la Guggenheim din Bilbao.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.