Opere de artă românească de patrimoniu şi contemporană cu valoare de peste 9 milioane de euro vor fi expuse la Art Safari, între 16 şi 26 septembrie, în patru pavilioane la Palatul Dacia-România şi Arcub Hanul Gabroveni, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Aproximativ 850 de lucrări de artă provin din colecţiile a 25 de muzee şi din 80 de colecţii private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţiile Art Safari

Samuel Mützner - Pe urmele lui Claude Monet

Expoziţia va analiza impactul impresionist şi neoimpresionist al lui Mützner şi anii petrecuţi alături de Claude Monet asupra direcţiilor artistice din România şi ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire. Etapa Giverny, hotărâtoare în evoluţia sa artistică, deschide drumul către lumină şi culoare în pictura românească. În expoziţie se vor regăsi pânzele din marile călătorii ale lui Mützner în jurul lumii: Japonia, Venezuela, Statele Unite ale Americii. Curator: Rodica Marian. 

Seducţie şi triumf în artă - Femei-artist în România

Expoziţia realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti va prezenta o serie importantă de lucrări din creaţia multor femei-artist din România ce au studiat la München şi Paris, apoi au expus în România dar şi în Franţa, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mişcările artistice moderne şi de avangardă. O parte dintre ele şi-au continuat activitatea şi după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un nou şi dificil context politic şi ideologic. Curator: Elena Olariu. Echipa curatorială: Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniţă-Măciucă şi Liana Ivan Ghilia. 

Constantin Piliuţă - Culoare de zenit

Artistul omologhează în pictura românească scena de gen ca expresie a derizoriului cotidian şi tablourile cu subiect floral ca loc de manifestare a esteticii simplităţii şi armoniei paletei. Ambele sunt atinse nu numai de paloare într-o lumina vie, levantină, dar şi de pasiuni ardente, exprimate de subtilele arabescuri ale compoziţiei. Este o ilustrare a acelui „spiritus loci” ce balansează paradoxal între frecventarea hazardului şi seninătatea contemplării propriei inacţiuni sau a frumuseţii în expresia sa vegetală. Piliuţă a adus zâmbetul în istoria artei noastre, produs fie de spectacolul cotidianului contingent, fie ca expresie a încântării atunci când simplitatea lumii se dezvăluie ca mister al său. Curator: Călin Stegerean. 

Superheroes/Antiheroes - Tendinţe în arta contemporană românească

Expoziţia explorează rolul comunităţilor creative din România şi diversele modalităţi actuale de expresie vizuală, de la desen la ţesătură, instalaţie sau ceramică. Arta supercontemporană românească din acest deceniu nu este uşor de restrâns într-o singură expoziţie. Şi în ciuda faptului că poate părea provocatoare în conţinut sau deconcertantă în estetic, ea este de fapt expresia unor vremuri în care lumea se schimbă cu o viteză ameţitoare. Asocierile simbolice şi metaforice dintre artă şi societate sunt uşor de remarcat în lucrările expuse. Supereroul serveşte ca metaforă supremă a artistului şi capacităţii sale de a explora, problematiza şi critica societatea contemporană. Curatoarea expoziţiei este Raluca Ilaria Demetrescu. 

Programul de vizitare este de luni până duminică între orele 12.00-21.00. Night Tours, în zilele de miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică de la ora 22:00 la 00:00 (acces între 22:00 şi 22:15). Accesul persoanelor care intră la ora 20.30 este până la ora 21.30. 

Un bilet costă 60 de lei iar un abonament 100 de lei. 

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se face controlat, iar traseul de vizitare este unul tip circuit unidirecţional, fiind stabilite fluxuri de vizitare în zone expoziţionale diferite. Vizitatorilor le este verificată temperatura la intrare iar accesul publicului este permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe durata vizitei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.