Mai mult de 200 de publicaţii cu caracter nazist au fost confiscate miercuri de la o tipografie clandestină din suburbiile oraşului Buenos Aires, al cărei proprietar a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem stupefiaţi de cantitatea de material. Este un lucru istoric. Este vorba de o adevărată tipografie pentru distribuirea şi vânzarea de simboluri naziste, cărţi şi îndoctrinare", a declarat şeful poliţiei, Juan Carlos Hernandez, în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţia a făcut această captură într-o casă din San Isidro, la 25 de kilometri nord de capitala argentiniană, după o anchetă de doi ani. Plângerea care a dus la anchetă a fost depusă în 2021 de către Delegaţia Asociaţiilor Evreieşti Argentiniene (DAIA) şi a fost primită de Unitatea de Investigare a Terorismului din cadrul Poliţiei Federale Argentiniene (PFA).

Materialul confiscat era vândut în magazine de comerţ electronic "cu un nivel ridicat de consum şi consultare", a declarat Juan Carlos Hernandez.

"Nu putem exclude posibilitatea ca acesta să fie vârful unui iceberg. Pentru moment, am tăiat liniile de distribuţie, dar legea îi pedepseşte şi pe cei care consumă" astfel de publicaţii, a adăugat el.

În 2019, un set de 83 de obiecte naziste, confiscate de poliţia din Buenos Aires cu doi ani mai devreme, a fost predat Muzeului argentinian al Holocaustului.

Afişarea simbolurilor naziste este împotriva legii argentiniene. Ţara a fost un refugiu pentru criminalii nazişti după cel de-al Doilea Război Mondial, dar i-a primit şi pe evreii care fugeau de persecuţii şi de lagărele de exterminare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.