Televiziunea Antena 1 a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru emisiuni în care cântăreaţa de muzică populară Maria Constantin a fost acuzată de infidelitate de fostul ei partener, Marcel Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNA a dat această amendă pentru emisiunile „Acces direct” (ediţia din 12 septembrie) şi „Xtra Night Show” (ediţiile din 4 – 7 septembrie şi 17 octombrie).

„De mai bine de o lună emisiunea găzduieşte un invitat cu numele Marcel Toader care vorbeşte de soţia sa în termeni necuviincioşi (…) Nu există acordul Mariei Constantin pentru a difuza astfel de informaţii şi nu există un interes public justificat pentru o astfel de emisiune.(…) S-au prezentat lucrurile personale ale Mariei Constantin: haine/lenjerie intimă, încălţăminte, cosmetice, poşete, bijuterii fără acordul persoanei în cauza. Divertisment înseamnă altceva”, arată una dintre reclamaţiile înregistrate la CNA.

„Aseară a prezentat şi o acţiune de divorţ, fără acordul soţiei, acţiune care nu este publică. Acest om vine de fiecare dată în emisiune şi, folosind un limbaj de joasă factură, loveşte în partenera să de viaţă, iar moderatorul şi invitaţii îl aprobă. (…) Nu am auzit o dată în toate aceste ediţii să se încerce măcar a se luă legătura cu soţia acuzată sau să se solicite dovezi clare în sprijinul afirmaţiilor. Pericolul evident este (…) să influenţam verdictul unui proces”, arată o altă plângere.   

O altă reclamaţie a fost formulată chiar de Maria Constantin, care a susţinut că a fost prezentată drept o femeie care şi-a abandonat copilul.

„Îmi este afectată atât viaţa personală, cât şi cariera artistică câştigată prin mulţi ani de studiu şi eforturi în încercarea repetată de denigrare a imaginii mele atât ca artist, cât şi ca mamă”, a precizat ea.

Sancţiunea a fost dată de CNA în baza articolului 33, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Potrivit acestui articol, este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.