Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ştefan Popescu şi Chef Orlando Zaharia sunt cele patru nume care vor ocupa scaunele de jurat în cadrul cooking-show-ului Chefi la Cuţite, anunţă Antena 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o vastă experienţă în domeniul gastronomic, cei patru sunt gata să-i cunoască pe toţi cei care îşi doresc o carieră în acest domeniu, fiind pasionaţi de tot ceea ce înseamnă bucătărie, şi să le dea mai departe din experienţa lor, notează sursa citată.

Chef Richard Abou Zaki e îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil. Găteşte de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Şi-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.

Chef Ştefan Popescu şi-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată, însă pasiunea pentru acest domeniul l-a adus rapid în topul celor mai apreciaţi chefi din România, fiind pentru o perioadă Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din capitală. Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009. Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez, cel mai cunoscut şi apreciat chef din Portugalia. Belcanto este în fiecare an în top 50 al celor mai bune restaurante din lume. În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Chef Alexandru Sautner a început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania. În 1998, şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea. În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia. La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană, pe care îl administrează, iar uneori intră şi în bucătărie.

Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României, a fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România, o competiţie dedicată bucătarilor profesionişti.

Cei patru chefi urmează să intre în această săptămână în bucătăria Chefi la Cuţite pentru a da startul unui nou sezon, sezon ce urmează a fi difuzat în primăvară la Antena 1.

Antena 1 a anunţat la începutul lunii octombrie că intenţionează să aducă un nou juriu la emisiunea „Chefi la Cuţite”, întrucât cei trei juraţi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au refuzat să mai participe la filmările pentru un nou sezon, care ar fi trebuit să înceapă în luna octombrie. Cei trei au refuzat să mai apară invocând oboseala.

Bazat pe formatul internaţional „Game of Chefs”, evoluat şi adaptat pieţei din România, „Chefi la Cuţite” este emisiunea de divertisment de top care a captivat milioane de telespectatori în 12 sezoane.
 


 

 



 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.