Angajaţii Radio România vor protesta timp de o lună, marţi şi joi, în faţa sediului central al Societăţii Române de Radiodifuziune, de la ora 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii, personalul de specialitate şi de suport reclamă salariile mizerabile, lipsa condiţiilor propice de muncă şi a unui plan de carieră. Cu un statut juridic neclar al instituţiei, de mulţi ani, oamenii sunt victimele măsurilor de austeritate adresate bugetarilor, dar nu şi beneficiarii majorărilor salariale adresate acestora.

Potrivit unui comunicat transmis News.ro, s-a ajuns în acest fel, dar şi cu indiferenţa şi opacitatea unei conduceri venite pe listele de partid, ca mare parte din personalul de execuţie să câştige venituri egale sau aproape egale cu salariul minim pe economie. Pe de altă parte, de ani buni, angajaţilor nu le este permisă avansarea în carieră, de către un sistem bine pus la punct de şefi obedienţi, mulţi fără concurs. 

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Media CulturMedia, afiliată CNS Cartel Alfa, a solicitat în repetate rânduri conducerii SRR, Parlamentului şi Prim-Ministrului, remedierea urgentă a acestei situaţii. Chiar săptămâna trecută, o întâlnire între reprezentanţi ai Sindicatului Salariaţilor din Radio România, CulturMedia şi Cartel Alfa, a avut loc cu membrii Comisiei pentru Cultură şi Media din Senatul României.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a tras un semnal de alarmă public faţă de situaţia dramatică în care se află mare parte din angajaţii Radio România. Liderul Cartel Alfa le-a spus parlamentarilor că nu este suficient un dialog bazat pe bune intenţii şi a cerut implicarea acestora, în caz contrar, personalul de specialitate din SRR văzându-se nevoit să înceteze lucrul, într-un an electoral complicat, cu patru rânduri de alegeri şi cu lista sarcinilor mult mărită pentru personalul de specialitate.

CNS Cartel ALFA se solidarizează cu toate formele de protest pe care angajaţii Radio România le vor întreprinde. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.