Cei 29 de membri ai postului Radio Guerrilla au semnat declaraţii la notar potrivit cărora nu au, nu au avut şi nu intenţionează să aibă colaborări cu servicii secrete din România sau din străinătate, în caz contrar urmând să plătească daune de câte 100.000 de euro, să îşi piardă calitatea de asociaţi şi să li se desfacă contractele de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi, Radio Guerrilla, am hotărât că nimeni nu poate face parte din echipa noastră dacă are, dacă a avut sau dacă intenţionează să aibă, pe durata colaborării cu postul nostru de radio, orice fel de relaţie sau colaborare secretă cu o instituţie, o autoritate sau un serviciu de informaţii sau alte organizaţii şi societăţi afiliate, din România sau din străinătate, în caz contrar urmând să plătească daune de 100.000 (unasutamii) euro, să-şi piardă calitatea de asociat şi să i se desfacă contractul de muncă”, a transmis echipa Radio Guerrilla, pe Facebook, precizând că au făcut acest demers ”pentru o presă liberă de acoperiţi” şi ”dând legătura” presei române.

Angajaţii Radio Guerrilla au menţionat în mesajul publicat pe Facebook că înţeleg menirea importantă a serviciilor secrete în apărarea securităţii naţionale, iar iniţiativa lor urmăreşte doar o clarificare, ”cu titlu de exemplu”, a rolurilor specific diferite ale presei şi serviciilor secrete.

”Noi, Radio Guerrilla, am crezut şi credem cu tărie că unica raţiune profesională de a fi a Jurnalistului este aflarea adevărului şi punerea lui în slujba cetăţeanului, prin filtrul propriei conştiinţe”, au mai scris angajaţii Radio Guerrilla.

Echipa postului de radio a menţionat că iniţiativa reprezintă primul pas într-un demers care să conducă la recuperarea autorităţii morale a celei de-a patra puteri în stat, presa, care se află în prezent într-o ”profundă criză de credibilitate”.

”Noi, Radio Guerrilla, credem că jurnalistul trebuie să-şi recapete demnitatea şi curajul de a se afla numai în slujba opiniei publice. Noi, Radio Guerrilla, credem cu tărie că fără o presă independentă de orice influenţă externă conştiinţei profesionale a jurnalistului, nu suntem cu adevărat liberi, iar România nu este o democraţie puternică. Noi, cei 29 de membri ai echipei Radio Guerrilla, am semnat fiecare câte o astfel de declaraţie, cu încheiere notarială ”, precizează acelaşi mesaj publicat pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.