Angajaţii Bibliotecii Naţionale a României cer Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, căruia îi este subordonată instituţia, să pornească alimentarea cu căldură, însă, potrivit unor surse din cadrul BNaR, MCIN vrea să facă economie şi le-a transmis că nu există, momentan, bani pentru asta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitările au fost făcute pe parcursul ultimei luni. Lor le-au fost alăturate mai multe plângeri formulate de utilizatori ai Bibliotecii, care spun că frigul îi împiedică să îşi desfăşoare activitatea.

„Suntem în frig de o lună. Am trimis, prin sindicat, mai multe solicitări, iar Ministerul ne-a răspuns, prin serviciul administrativ, că nu se poate să pornească acum căldura, pentru că nu sunt bani. Avem centrală proprie, iar încăperea în care se află este plină de purici şi trebuie să vină şi deratizarea”, a declarat pentru News.ro un angajat al instituţiei.

Acesta a semnalat faptul că utilizatorii BNaR au încetat să mai vină, din cauza „condiţiilor inumane” de aici.

„Vor să facă economie, dar pe sănătatea noastră...”, a mai spus angajatul. Situaţia a fost confirmată de mai mulţi lucrători din cadrul BNaR.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a răspuns, până la momentul publicării acestei ştiri, solicitării News.ro de a comenta situaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.