Ambasada Franţei în România i-a adus joi un omagiu regizorului de teatru Alexandru Darie, „un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru ”Ducu” Darie a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 60 de ani.

„Ambasada Franţei în România transmite condoleanţe familiei şi împărtăşeşte tristeţea apropiaţilor, colegilor şi iubitorilor de teatru. Alexandru Darie va rămâne în memoria colectivă un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului şi un prieten fidel al Franţei, care i-a oferit, în 2012, însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, pentru «contribuţia sa la promovarea artelor scenei în lume»”.

În calitate de director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie a pus în valoare diversitatea scenei franceze, de la opere clasice, la spectacole de circ şi de dans contemporan, se mai arată în mesaj.

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, unde va rămâne până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu.

Alexandru Darie şi-a dedicat viaţa teatrului. A fost asistentul lui Dinu Cernescu şi a învăţat meserie de la David Esrig, Gheorghe Harag şi Lucian Giurchescu. Invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, a fost recompensat pentru merite artistice deosebite cu însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, cu Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.