”Viaţa TE Obligă. Nu renunţa nici în ruptul capului!”, editat de Pandora M, albumul-moştenire al Teodorei Maftei, care a murit în urma incendiului din clubul Colectiv, este disponibil de marţi în librării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodora Maftei a murit în noiembrie 2015, după ce fusese transferată la un spital din Israel. Ea se afla în seara de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Avea 36 de ani. 

Visul Teodorei a fost să lanseze un album de fotografie. Timp de un an de zile, Teodora Maftei a selectat fiecare fotografie pentru un album pe care îl pregătea cu dăruire şi pasiune, a scris textele, a gândit în detaliu aşezarea în pagină şi a găsit titlul potrivit, astfel încât totul să reflecte cât mai aproape de realitate viziunea ei pozitivă despre viaţă, familie, prieteni, muncă, relaţii.

Pe 6 ianuarie 2015, Teodora spunea următoarele lucruri despre cartea la care tocmai începuse să lucreze: ”Am dat drumul la rotiţe şi am început să fac o selecţie de poze, să pun pe hârtie nişte idei şi să adun gândurile care vor însoţi imaginile în ceea ce va fi camera lu’ Teo. Vă mulţumesc că sunteţi lângă mine şi că în fiecare zi, fără să vă daţi seama, mă încurajaţi şi mă inspiraţi, fiecare într-un fel sau altul”.

Nu a reuşit să-şi vadă visul împlinit. Incendiul din Colectiv a găsit-o în primul rând la concertul trupei pe care o iubea cel mai mult, Goodbye to Gravity, cu aparatul pregătit să surprindă orice moment.

Teo a fost o luptătoare. După mulţi ani în care a suferit operaţii pe creier şi nu numai, această ultimă provocare a fost mult prea mare, chiar şi pentru ea.

Albumul ”Viaţa TE Obligă. Nu renunţa nici în ruptul capului!” este moştenirea ei, viaţa văzută în zeci de culori şi viaţa văzută în alb şi negru.

Cartea este disponibilă în mai multe librării din ţară (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa, Arad, Bacău, Braşov, Ploieşti, Suceava, Galaţi) şi online (emag.ro şi elefant.ro) şi poate fi achiziţionată de toţi cei care vor să vadă o parte din opera Teodorei Maftei şi să citească gândurile aşternute pe hârtie de un om optimist.

Suma obţinută din vânzarea albumului va fi donată victimelor incendiului din clubul Colectiv, care au încă nevoie de ajutor.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.