Agenţia Inquam Photos solicită candidaţilor la preşedinţie şi echipelor de campanie să respecte legea şi fotojurnaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, Inquam Photos semnalează candidaţilor şi echipelor acestora să respecte legea dreptului de autor.  

„Dat fiind iminentul start al campaniei electorale şi experienţele din precedentele procese electorale, agenţia de presă Inquam Photos semnalează echipelor de campanie şi candidaţilor la funcţia de preşedinte al ţării faptul că respectarea legii, clamată de fiecare dintre pretendenţi, include şi respectarea legii dreptului de autor”.

Legea 8/1996 impune necesitatea respectării dreptului de autor inclusiv asupra fotografiilor de presă, chiar dacă acestea au fost anterior publicate de entităţi mass-media.

„Resurse fotojurnalistice stau la dispoziţia tuturor competitorilor şi echipelor acestora de comunicare, sub rezerva utilizării corecte a imaginilor, disponibile în mod transparent şi egal, pe fluxul www.inquamphotos.com. Sunt, în mod evident, excluse publicitatea electorală de orice tip şi postările sponsorizate în social media”.

În comunicat se mai arată: „Vă rugăm să informaţi principalii comunicatori, filialele locale cu conturi de social media, publisherii care vor livra publicitate electorală, inclusiv platformele electronice sau clasice afiliate direct sau indirect partidelor şi candidaţilor independenţi, că pe întreaga durată a procesului electoral vom monitoriza respectarea legii, iar în cazul în care drepturile fotojurnalistilor Inquam Photos vor fi încălcate vom acţiona în instanţă reprezentanţii legali”.

Fondată în 2013, Inquam Photos este o agenţie independentă de fotografie de presă, furnizor de flux fotojurnalistic pentru cei mai mari publisheri români din televiziune, print şi online. Agenţia condusă de Ovidiu Micsik şi Octav Ganea se bucură de sprijinul a mai mult de 30 de fotojurnalişti colaboratori în Bucureşti şi în judeţele ţării, iar fluxul de imagini de presă furnizat de agenţie acoperă toate domeniile de interes pentru publisherii mainstream din România.

Independenţa editorială este garantată de lipsa oricăror imixtiuni financiare ori de altă natură din sferele politice sau economice, agenţia având ca scop declarat rapida şi corecta informare a clienţilor mai presus de orice alt considerent. Standardul înalt al calităţii şi obiectivităţii au făcut ca agenţia să fie, începând cu anul 2015, furnizor de fotografie de presă pentru agenţia internaţională Thomson Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.