Actorul şi regizorul de scenă britanic Derek Jacobi, care a apărut în filme şi seriale de televiziune precum „Discursul regelui/ The King's Speech" şi „Familia Borgia/ The Borgias”, este invitat la emisiunea „Garantat 100%”, duminică, 29 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Derek Jacobi va vorbi, între altele, despre perioada în care a studiat istoria la Universitatea Cambridge, producţiile mari în care a jucat, dar şi despre ce înseamnă să ai noroc în meseria de actor, o meserie care, potrivit actorului, ”nu-ţi garantează niciodată angajarea într-un proiect”, informează TVR. 

„La «Garantat 100%» aflăm despre perioada în care invitatul a studiat istoria la Universitatea Cambridge, dar şi despre felul în care aceste studii l-au ajutat în cariera de actor. Apoi, Sir Derek Jacobi a vorbit despre felul atât de diferit în care se vede meseria de actor, atunci când este vorba despre film şi despre teatru, despre producţiile mari în care a jucat, dar şi despre momente mai puţin fericite, atunci când a ratat roluri în urma unor castinguri pe care nu le-a câştigat”, a spus Cătălin Ştefănescu.

Una dintre experienţele extraordinare ale lui Derek Jacobi a fost cea în care a interpretat rolul Laertes, într-un spectacol care a devenit legendar, cu piesa „Hamlet”, de William Shakespeare, în regia lui Sir Laurence Olivier, cu Peter O'Toole în rolul principal. De altfel, actorul a jucat în „Hamlet” de aproape 400 de ori.

Derek Jacobi va povesti şi despre experienţa dificilă a retragerii sale temporare din activitate, după ce, din cauza oboselii cronice şi a emoţiilor, a uitat textul pe care trebuia să îl spună pe scenă.

Jacobi a acordat interviul care va fi difuzat în cadrul emisiunii „Garantat 100%” cu ocazia prezenţei sale la Cluj-Napoca, pentru premiera filmului „Povestea iubirii" în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Derek Jacobi, în vârstă de 78 de ani, a apărut în pelicule precum „Gladiator", „The King's Speech", „Vicious", „Cyrano de Bergerac" (1985), „Gosford Park", dar şi în producţii de televiziune precum „The Borgias" şi „I, Claudius", care avea să îi aducă recunoaşterea timpurie. 

În 1994 a fost numit cavaler, pentru serviciile aduse teatrului, fiind al doilea deţinător al unui asemenea titlul în Anglia şi în Danemarca, după Sir Laurence Olivier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.