Actorul George Alexandru va fi omagiat de Teatrul Nottara şi Televiziunea Română printr-un eveniment ce va avea loc vineri, de la ora 18.00, la Cafe Nott din Bucureşti, unde prieteni apropiaţi, familia, colegi de scenă şi cronicari vor depăna amintiri despre el, şi prin difuzarea unui portret, luni, la ora 21.20, pe TVR 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea evenimentului va fi difuzată de TVR 2 în reluare pe 6 februarie, la 00.30, informează Televiziunea Română.

”Noi avem această secţiune «In memoriam» pe care o făceam doar în cadrul festivalului. Acum am extins-o, pentru că TVR a făcut deja un portret al lui George Alexandru care va fi difuzat pe 30 ianuarie, de jumătate de oră. Noi facem premiera acestui eveniment în cadrul acestei secţiuni «In memoriam» în care vom discuta exact pe acelaşi principiu - să ne aducem aminte de George Alexandru în termenii cei mai frumoşi. Adică nu cu tristeţe, ci să ne aducem aminte de toate lucrurile frumoase care s-au întâmplat şi să vizionăm împreună acest portret deja făcut”, a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara, pentru News.ro.

Portretul dedicat lui George Alexandru a fost realizat de TVR cu mărturiile prietenilor actori şi regizori şi cu fragmente din arhiva de filme şi spectacole în care a fost protagonist. Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Alexandru Repan, Diana Lupescu, Constantin Dicu, au rememorat perioade de timp în care au fost parteneri de scenă sau au colaborat în proiecte teatrale alături de Jorjac.

George Alexandru (1957-2016) a fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, specializarea actorie. În primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu. În următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar.

Actorul a debutat în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în montarea lui Cristian Hadji-Culea, ”Nu pot să dorm”, de Ion Brad. La Studioul Casandra al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, a apărut în numeroase spectacole, printre care: ”Mioriţa”, de Valeriu Anania, regizat de Mihai Mălaimare (1986), ”Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht, regizat de Ion Cojar (1986), ”D’ale Carnavalului”, de I.L. Caragiale, regizat de Dana Dima (1986), Peer Gynt, de Henrik Ibsen, în regia lui Ştefan Iordănescu (1985), ”Rosenkrantz şi Guildenstern”, de Tom Stoppard, în regia lui Radu Băieşu (1985).

Timp de doi ani a fost în trupa Teatrului de Stat ”V.I. Popa” din Bârlad, unde a lucrat la două spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): ”Intrigă şi iubire”, de Friedrich Schiller, şi ”Rămâne pe joi”, de Eugenia Busuioceanu, precum şi ”Fluturi de noapte”, de Dinu Grigorescu, regizat de Bogdan Ulmu (1986). La Teatrul Nottara, actorul George Alexandru a fost prezent pe afiş din 1987.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.