În weekend-ul care a trecut, Timişoara a devenit gazda eleganţei şi adrenalinei, cu ocazia celei de a doua etape a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Casa Auto Timişoara, clasa de maşini electrice powered by George, Inovaţie BCR. Desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, acest eveniment a pus la testare abilităţile participantelor din toată ţara, pe un traseu special gândit şi desfăşurat la Shopping City Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a debutat vineri, 16 iunie, cu briefing-ul premergător cursei, în cadrul căruia toate participantele au aflat detalii despre program, regulament şi manşele de concurs. După acest prim pas, concurentele au mers în Piaţa Iancu Huniade pentru a lua startul festiv, de sub steagul fluturat de invitaţii speciali de la eveniment, Simona Amânar Tabără, multiplă campioană olimpică şi mondială la gimnastică şi domnul viceprimar Cosmin Tabără. La Startul Festiv, toţi cei prezenţi au avut parte şi de un moment surpriză gândit de scrimerii de la CSU Poli Timişoara, care au făcut o demonstraţie spectaculoasă de scrimă (arma floretă), pe muzică, iar apoi au dat startul primelor 10 maşini, atingându-le cu arma, ca un gest simbolic de înnobilare.

Simona Amânar Tabără, cea care le-a încurajat în acest an pe concurente din poziţia de ambasador şi copilot pe una din maşinile oficiale puse la dispoziţie de către Casa Auto Timişoara, a declarat că s-a simţit extrem de bine în compania iubitoarelor de adrenalină şi că se simte motivată să facă şi ea pe viitor pasul spre trecerea prin poarta de start în calitate de concurentă: „Poate o să fac şi eu la rândul meu o surpriză, deoarece acesta este un eveniment frumos. Consider că este bine că se organizează astfel de competiţii, pentru că şi noi femeile putem demonstra că suntem bune la volan.”

Ziua de sâmbătă a fost rezervată emoţiilor celor două manşe de concurs, care au fost sporite şi de prezenţa ploii, trecută cu brio de către toate concurentele, aşa cum însăşi campioana olimpică la judo, Alina Alexandra Dumitru, a confirmat: „Am avut plăcerea să retrăiesc şi la Timişoara momentele de la Bucureşti, este o atmosferă foarte frumoasă aici însă emoţiile sunt în continuare prezente. De altfel, vorbim despre o competiţie şi este normal să te însoţească emoţiile, deoarece odată ce ai fost campion, tot acolo o să îţi doreşti să ajungi. Astfel, îţi vei lua cu siguranţă toate măsurile ca să mergi în acea direcţie. La fel am procedat şi eu, am deja pe cineva care mă ajută şi mă susţine constant pentru a putea obţine rezultatele dorite.”

Nou venită în familia Women Rally a fost în această etapă şi campioana la fitness Mădălina Stanca, căreia rolul de ambasadoare i-a oferit o provocare pe care a acceptat-o cu mare drag: „Am acceptat invitaţia cu braţele deschise, deoarece mie chiar îmi place să conduc, aşadar am văzut-o ca pe o oportunitate frumoasă. Am dat totul deoarece ştiam că pot să demonstrez şi aici.”

După succesul cu care s-a încheiat cursa de anul trecut de la Timişoara, în care ambele manşe s-au desfăşurat pe ploaie, pe un traseu inundat, care a pus la încercare atât concurentele cât şi organizatorii, provocările acestei etape au fost mult mai uşor de gestionat de către toţi cei implicaţi.

Laura Savu, fondatorul Women Rally: "Sunt extrem de încântată de numărul mare de participante noi care se alătură comunităţii Women Rally la startul fiecărei etape, de feedback-ul primit atât din partea concurentelor cât şi din partea partenerilor care au luat contact recent cu acest eveniment, precum şi de satisfacţia celor care au ales să rămână alături de noi de ani buni, pentru că, să nu uităm, Women Rally sărbătoreşte anul acesta, în toamnă, 5 ani de la primul start". 

Iată cum arată clasamentele celei de a doua etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timişoara, clasa de maşini electrice powered by George, Inovaţie BCR:

Clasament general (clasele 1 – 3+)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Cătălina Diac, Ford Fiesta

Clasa 1 (motoare până la 1600 cmc)

Locul 1: Maria Zăulean, Toyota Yaris

Locul 2: Mădălina Vasiloiu, Citroen DS3

Locul 3: Cristiana Danci, Volkswagen Polo

Clasa 2 (motoare de la 1600 cmc până la 2000 cmc)

Locul 1: Cătălina Diac, Ford Fiesta

Locul 2: Francisca Radu, Mazda 3

Locul 3: Diana Alina Ţîrlui, Honda Civic

Clasa 3 (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Ana Maria Iordache, Volkswagen Golf 6

Clasa 3+ (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Anita Luminiţa Nişu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Adelina Marina Frătean, Audi A3

Clasa 4 (maşini electrice)

Locul 1: Cornelia Pleşoianu, Hyundai Ioniq

Locul 2: Giulia Andreea Tănase, Hyundai Ioniq

Locul 3: Corina Olivera Marcovici, Hyundai Ioniq

Clasa 5 (maşini modificate)

Locul 1: Sonia Roxana Florescu, Citroen DS 3

Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan

Locul 3: Alexandra Dumitru, Renault Twingo RS

Clasa 3 Debutante (motoare de la 2000 cmc până la 3000 cmc)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Ina Mărgărit, Mercedes Benz CLA 180

Locul 3: Maria Gabriela Sauciuc, Peugeot 208

Clasa 3+ Debutante (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Adelina Marina Frătean, Audi A3

Locul 2: Simona Boancă, Mercedes Benz E200

Locul 3: Florentina Iuliana Cedica, Audi TT

Clasament FWD (2 roṭi motrice, tracṭiune faṭă)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Cătălina Diac, Ford Fiesta

Locul 3: Francisca Radu, Mazda 3

Clasament RWD (2 roṭi motrice, propulsie spate)

Locul 1: Anita Luminţa Nişu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Simona Boancă, Mercedes Benz e200

Toate informaţiile legate de concurente, noutăţile din timpul concursului şi atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2023 este susţinut de către Bosch Car Service.

Etapa a 2 a – Timişoara (16-17 iunie 2023) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susţinută de către Casa Auto Timişoara, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Shopping City Timişoara, Kiss FM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, Antreprenoare.ro, A24, PMA Invest.

Parteneri: Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, CSU Politehnica Timişoara.

            Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.