În weekendul care a trecut, capitala a fost gazda primei etape din Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, Inovaţie BCR. Peste 50 de concurente din 15 judeţe ale ţării au fost prezente în weekend la competiţia automobilistică dedicată doamnelor şi domnişoarelor, într-un concept unic care îmbină competiţia cu momente de relaxare şi socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a început vineri după amiază la Palatul Parlamentului cu un scurt briefing, urmat de Startul Festiv, desfăşurat în Piaţa Constituţiei, oficiat de ambasadoarea evenimentului, Ana Maria Brânză, una din cele mai bune spadasine din lume.

“Le felicit pe toate participantele! Să vezi la startul cursei peste 50 de echipaje înscrise nu este deloc puţin lucru! Mă bucur să văd că aceste doamne curajoase, pe lângă muncă, familie şi alte atribuţii, îşi găsesc timp să îşi întreţină şi pasiunea pentru maşini. Felicitări, Laura Savu & echipa pentru organizarea de excepţie! Nu pot promite că pe viitor voi urca în maşina de raliu, dar promit să rămân alături de acest fenomen care începe să prindă rădăcini în România.” – Ana-Maria Brânză.

Etapa de la Bucureşti a continuat în dimineaţa zilei de sâmbătă, când emoţiile şi adrenalina     s-au simţit, din plin, pe traseul de concurs amenajat la Arena Naţională. Tot aici, partenerii etapei au amenajat o zonă amplă de relaxare, cu băuturi răcoritoare şi activităţi diverse, păstrând astfel structura care a făcut din evenimentele Women Rally cele mai îndrăgite ocazii de socializare pentru comunitatea pasionatelor de maşini. Enel X Way, partenerul principal al etapei de la Bucureşti, a amenajat o zonă cu staţii de încărcare mobile, care au stat la dispoziţia concurentelor din clasa 4, clasă dedicată maşinilor electrice şi susţinută de George, Inovaţie BCR, primul banking inteligent. Cele două manşe de concurs s-au desfăşurat în intervalul 10:00-17:00, iar cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au urcat pe podium, la festivitatea de premiere care a avut loc seara, la Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz.

Etapa de la Bucureşti a surprins şi cu prezenţa unicei campioane olimpice la judo a României, Alina Alexandra Dumitru, în calitate de concurentă la Women Rally, prezentă, de acestă dată, cu maşina personală. După ce a urcat pe cele mai înalte podiumuri din lume la judo, Alina a acceptat provocarea vitezei şi a reuşit un rezultat excepţional: prezenţa pe 4 podiumuri!

„Am retrăit şi simţit emoţiile momentelor mele frumoase din cariera mea de sportivă. Îmi place să conduc, iar spiritul de sportiv, de campion, clar nu lipseşte şi de aceea am ajuns din nou pe podium. Asta mi-am dorit şi se pare că mi-am şi împlinit visul. Urmează Timişoara!”Alina Alexandra Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României.

După ce anul trecut Elisabeta Lipă ne-a onorat cu prezenţa la Startul Festiv din Piaţa Constituṭiei, anul acesta a acceptat invitaţia de a face un tur demonstrativ, în calitate de ambasador Women Rally, pe o maşină pusă la dispoziţie de către organizatori, purtând însemnele celor 6 olimpiade la care a luat parte.

M-am bucurat să fiu, din nou, alături de atât de multe femei pasionate de condus şi de sport. Eu şofez de plăcere. Prima dată a fost de nevoie, pentru că, mergând în cantonamente, ai nevoie de maşină, aceasta nemaifiind un lux, ci o necesitate. Dar pasiune pentru şofat am avut dintotdeauna. Îmi place să conduc sportiv.” - a declarat Elisabeta Lipă, fost Ministru al Sportului, cea mai titrată campioană olimpică şi mondială la canotaj, în prezent preşedinta Federaţiei Române de Canotaj.

Alături de ele, şi alte nume importante ale sportului românesc au decis să dea curs invitaţiei la adrenalină, în calitate de ambasadoare şi s-au declarat extrem de surprinse de comunitatea femeilor pasionate de motorsport.

„Cu mare bucurie am primit invitaṭia de a participa la acest eveniment unic şi provocator dedicat femeilor pasionate de motorsport. Am fost impresionată de nivelul de organizare şi de profesionalismul cu care s-a gestionat fiecare aspect al evenimentului - atmosfera fiind una plină de energie şi entuziasm - iar întâlnirea cu celelalte participante a fost inspiraţională. În concluzie, Women Rally a fost o experienṭă memorabilă, voi păstra întotdeauna amintirea acestui eveniment.”Otilia Bădescu, multiplă medaliată la tenis de masă.

„Women Rally Bosch Car Service 2023 a fost pentru mine o experienţă magică. Concurentele din sportul la volan sunt femei cu caractere puternice, luptătoare şi, prin organizarea acestor etape de raliu feminin, se aduce un aport substanţial sportului feminin. Pe mine sportul m-a format şi voi da sportului înapoi tot ceea ce pot. Mulţumesc frumos! Succes în etapele viitoare!” Monica Iagăr, una dintre cele mai bune atlete ale României din toate timpurile.

Iată cum arată clasamentele primei etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, Inovaţie BCR:

Clasament general (1 - 3+)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Clasa 1

Locul 1: Cristiana Danci, Seat Leon

Locul 2: Georgeta Turean, Renault Twingo

Locul 3: Mădălina Vasiloiu, Citroen DS3

Clasa 2

Locul 1: Francisca Radu, Mazda 3

Locul 2: Cătălina Diac, Ford Fiesta ST

Locul 3: Gabriela Porumboiu, Mazda CX3

Clasa 3

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Luiza Viezure, Ford

Clasa 3+

Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 2: Ruth Şaramet, BMW 320D

Locul 3: Diana Safciu, Audi Q5

Clasa 4

Locul 1: Cornelia Pleşoianu, BMW i3

Locul 2: Ela Atanasiu, BMW i3

Locul 3: Giulia Andreea Tănase, BMW i3

Clasa 5

Locul 1: Sabina Ghiormescu, Renault Megane 3 RS

Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan

Locul 3: Măriuca Tănasie, Mini Cooper S

Clasament FWD

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Luiza Viezure, Ford

Locul 3: Roxana Armeana, Alfa Romeo Giulietta

Clasament RWD

Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 2: Andreea Negru, BMW 118i M

Locul 3: Ionella Georgiana Postelnicu, Mercedes Benz C180

Clasa 1 Debutante

Locul 1: Bianca-Gabriela Ciolpan, Citroen C2

Locul 2: Florentina Berlan, Hyundai I10

Locul 3: Hanny Bratu, Seat Ibiza

Clasa 3 Debutante

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Luiza Viezure, Ford

Locul 3: Adelina Marina Frătean, Volkswagen Golf

Clasa 3+ Debutante

Locul 1: Diana Safciu, Audi Q5

Locul 2: Andrada Ioana Popa, BMW X6

Locul 3: Florentina Iuliana Cedică, Audi TT

Fondurile obṭinute în cadrul licitaṭiei produselor  oferite de către partenerii evenimentului au fost direcṭionate, şi în acest an, către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport - unica publicaţie din România de educaţie şi cultură sportivă pentru copii.  

Informațiile complete legate de următoarele etape Women Rally sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023, este susținut de către Bosch Car Service.

Prima etapă de la București (12-13 mai 2023) a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, a fost susținută de către Enel X Way. Clasa de mașini electrice a fost susținută George, inovaṭie BCR.

Partenerii gold: Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz, Castrol România, Parsa Beauty, Herbalife, Hotel Melodia, Kiss FM.

Parteneri silver: Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, A24, Antreprenoare.ro, Postelnicu Aestetic Clinic.

Parteneri: Primăria Capitalei, Compania Municipală de Parking.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.