Comemorarea a 34 de ani de la Revoluţia Română ne oferă şansa unui bilanţ pilduitor a ceea ce am făcut bine sau mai puţin bine, ca naţiune şi individual în parte, în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un asemenea moment, consider că este vital să ne reamintim de anumiţi oameni care au contribuit esenţial la redobândirea libertăţii din decembrie 1989.

Pentru mine şi pentru toţi băcăuanii, unul dintre aceştia este generalul de armată Nicolae Şova, eroul naţional din comuna Poduri (n. 9 noiembrie 1885, comuna Poduri, judeţul Bacău - d. 12 martie 1966, Bucureşti). Cred cu tărie că toţi românii trebuie să fie mândri de calitatea de demni urmaşi ai acestui mare înaintaş, un ofiţer model al Armatei Române, apreciat pentru excepţionalele sale calităţi de comandant şi pentru bravura şi dăruirea sa în luptele purtate.

Generalul martir Nicolae Şova, fiu al Bacăului, a participat activ la cele două războaie mondiale, unde a făcut cinste României, Armatei, dar şi locului în care s-a născut, comuna Poduri. A fost considerat un ofiţer model al Armatei Române, apreciat pentru calităţile sale de comandant, pentru bravură în luptă, primind înaintări în grad la excepţional.

Ferm şi neplecat, disciplinat, cu cunoştinţe militare şi generale dezvoltate, hotărât şi cu curajul opiniei sale, minuţios în lucrările sale şi pe ale cărui servicii şi cunoştinţe s-a putut conta în orice împrejurare. A fost un ofiţer de război brav şi priceput, apreciat ca fiind printre marii noştri generali de război, care vor fi înscrişi în istoria neamului nostru la capitolul eroi. Sunt convinsă că exemplul generalului Şova, pe nedrept uitat mulţi ani, trebuie urmat de fiecare român.

Cu ocazia împlinirii a 34 de ani de la Revoluţia Român, mă înclin în faţa memoriei sutelor şi miilor de români care şi-au pierdut viaţa în acele zile fierbinţi, adevăraţi eroi martiri ai neamului românesc, cei care au făcut posibil ca România să devină astăzi aşa cum şi-au dorit-o urmaşii noştri: liberă, prosperă, fericită!

 

Deputat PNL

 ELENA HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.