O discuţie, o împărtăşire a propriilor valori, a planurilor şi a viziunii, cu şi despre oameni. În aceste aspecte s-a concentrat interviul cu Liviu Ioneanu, CEO H4L Development.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însăşi descrierea voastră vă plasează într-un registru aparte pe piaţa imobiliară. Empatia aplecată către nevoile clientului, dorinţa de a construi imobile accesibile, cu toate gradele de utilitate, v-au dezvoltat, creând din H4L mai mult decât un dezvoltator. Am dori să ne povestiţi puţin despre această direcţie.

E ceva mai presus de o simplă descriere de care amintiţi sau chiar de empatie, e dorinţa de a aduce o revoluţie într-un domeniu. În România, acest domeniu este departe de ideea triple win (client, dezvoltator, comunitate) şi departe de optimizarea posibilă.

H4L a pornit de la nevoia de a avea în România locuinţe, destinate Middle Class (având un preţ accesibil), menite să facă viaţa mai frumoasă, mai bună, fiecărui locatar. Am pus bazele acestei abordări după 20 de ani de experienţă în domeniul imobiliar.

H4L (Home 4 Life) – casa pentru viaţă – este promisiunea unui cartier care însufleţeşte viaţa. Am regândit modul în care se proiectează, se construiesc, se administrează şi se cumpără locurile cărora le vom spune cu toţii acasă. H4L (Home 4 Life) este curentul care va revoluţiona modul în care vor arăta casele/apartamentele în România, este o mişcare posibilă datorită echipei de oameni care cred în redefinirea standardelor de construcţie din România. Pentru noi, cea mai importantă componentă este reprezentată de oameni, de nevoile lor, de calitatea vieţii.

Se pare că nu doar Bucureştiul se bucură de proiectele H4L. V-aţi extins şi în alte oraşe mari precum Braşov, Constanţa, Timişoara. Printre motivul evident, şi anume cel al dorinţei de dezvoltare, se află şi suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale? Care dintre oraşele de mai sus consideraţi că oferă potenţial Real Estate-ului din România?

Revoluţia de care vorbeam mai sus este posibilă doar printr-o abordare naţională, altfel ar fi doar un proiect local, interesant. Vom construi proiecte în toată ţara. Oraşele precizate sunt alese primele în această listă pentru că ne oferă condiţii mai bune pentru debut (includem aici mai mulţi factori: mindset client, venituri, dar şi capacitatea autorităţilor locale de a facilita astfel de proiecte).

Dorim să dezvoltăm subiectul “Sustenabilitatea – un must în contextul imobiliar actual”.

Construim cartierele de mâine pentru oamenii de azi. Toată filozofia noastră legată de – cartierul care însufleţeşte viaţa – are sens într-un context în care există şi ideea de sustenabilitate, văzută ca o grijă pentru ceea ce lăsăm celor de mâine, aş spune ca o grijă pentru planeta de mâine. Conceptul h4l are la bază un angajament cu 36 de puncte dezvoltat pe 3 categorii. Una dintre ele se referă la ideea de echilibru cu natura, la comuniune chiar.

Ştim că pentru a putea atinge viziunea noastră – însufleţeşte viaţa – trebuie să construim în armonie cu natura. În cazul tuturor proiectelor urmărim ideea de sustenabilitate şi încercăm să creăm cât mai multe momente de întâlnire a locatarilor cu natura. Construim sustenabil prin inovaţie (materiale, tehnici de proiectare, eficienţă energetică) şi avem grijă ca în cartierele h4l să fie ”mai  mult verde” pentru a amplifica starea de bine.

Cum manageriaţi schimbările cu care se confruntă în acest moment domeniul construcţiilor? Şi aici ne referim la costul materialelor şi forţa de muncă (sau lipsa ei).

Încă înainte de a începe proiectul h4l, ne-am propus să lucrăm cu cei mai buni oameni. Asta se întâmplă şi în cazul h4l Contractor, firma care gestionează construcţia. Efectiv, prin capacitatea acestor oameni aduşi din multinaţionale, care cred în revoluţia pe care o aduce h4l, reuşim să gestionăm toate provocările.

Aţi preluat modelul conceptului elaborat de David Sim: Soft city. Descrieţi implementarea ”bucuriei vieţii între clădiri”.

Ne place mult filozofia lui David Sim şi credem ca toată munca lui e inspiraţie pentru publicul de specialitate, dar şi pentru publicul larg, o şansă pe care o primim cu toţii. Dar ţin să precizez că ideile lui nu sunt noi, se regăsesc în culturile vechi, în învăţăturile vechi. Multe sunt lucruri simple pe care le-am uitat ca civilizaţie modernă.

Noi credem în bucuria vieţii între oameni prin ajutorul unor clădiri care îşi îndeplinesc funcţionalitatea şi elimină barierele între aceştia şi între natură şi aceştia. Tot ceea ce construim, ceea ce proiectăm şi efectiv munca noastră merg pe această idee.

Nu aş vrea să spun mai mult aici, îndemn spre a se vedea proiectele noastre. De asemenea, blogul nostru exprimă la un nivel mai profund viziunea noastră şi modul în care gestionăm o serie de elemente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.