Bico Industries, cel mai mare producător de armături din fibră de sticlă pentru faţade, din centrul şi estul Europei, îşi propune să se alăture demersului de reabilitare a clădirilor din ţară, donând proprietarilor şi asociaţiilor de locatari plase necesare pentru reabilitarea faţadelor. În felul acesta, compania oferă o soluţie viabilă şi la îndemână, proprietarilor de clădiri, care conform legii, sunt obligaţi să suporte costurile de reabilitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În momentul de faţă, România se confruntă cu o problemă naţională, aproape istorică, a clădirilor deteriorate, cu risc seismic, periculoase atât pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în ele, dar şi pentru trecători. În ţară sunt 2.687 de clădiri cu risc seismic I şi II, iar cele mai multe dintre aceste clădiri sunt în Capitală, arată datele Ministerului Dezvoltării. Conform legii, proprietarii au obligaţia să suporte costurile de reabilitare, în caz contrar riscă amenzi şi creşterea impozitelor cu până la 500%.

Misiunea Bico Industries este, ca prin produsele premium pe care le produce, să contribuie la  accelerarea procesului de reabilitare a clădirilor sensibile, aducându-le la cele mai înalte standarde europene.

În acest sens, compania lansează campania Atenţie NU cade tencuiala prin care pune gratuit la dispoziţia proprietarilor şi asociaţiilor de locatari, care deja au început să renoveze faţadele blocurilor, plase de fibră de sticlă. Tot ce trebuie să facă aceştia pentru a beneficia de produsele BICO este să se înscrie pe site, şi să completeze un formular. Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

,,Oraşele României sunt pline de clădiri cu faţade care stau să cadă.  E o realitate tristă şi tocmai de aceea, în calitatea noastră de lider regional, puternic ancorat în viaţa comunităţilor, dorim să contribuim la schimbare. Astfel, ne alăturăm amplului proces de reabilitare a clădirilor, oferind soluţii concrete şi produse, pentru ca românii să se bucure de clădiri sigure şi oraşe mai aspectoase. Aducem împreună în acest demers, autorităţile şi comunitatea, subliniind rolul efortului comun în procesul de reconstrucţie a României. Noi punem la dispoziţie produse de calitate superioară şi ne dorim să fim un partener de încredere pentru municipalitate, astfel încât să reuşim să le oferim oamenilor construcţii sigure şi conforme cu standardele europene”, a declarat Adrian Butuc, CEO Bico Industries.

Pentru a aduce soluţia mai aproape de beneficiari, Bico montează în Bucureşti Timişoara şi Piatra Neamţ, în zone cu trafic ridicat, panouri de publicitate stradală cu QR coduri care odată scanate duc către site-ul campaniei unde oamenii pot înscrie clădirile. Mai mult decât atât, Bico invită pe oricine doreşte să contribuie la remodelarea faţadelor, prin semnalarea clădirilor care au nevoie de donaţii. Pe site-ul campaniei, utilizatorii vor regăsi o hartă interactivă cu ajutorul căreia aceştia pot identifica clădirile şi semnele cu ,,atenţie cade tencuiala”, suţinând, astfel, eforturile companiei de a face cunoscută cauza.

Bico Industries a pus bazele unui parc tehnologic versatil care permite ca, printr-o cooperare strânsă cu beneficiarii, să dezvolte produse adaptate cerinţelor individuale. Acest lucru este reflectat şi în campanie, unde departamentul logistic al companiei va verifica eligibilitatea celor înscrişi şi se va asigura că acele clădiri selectate ca fiind valide, vor primi plasele de care au nevoie pentru reabilitare. Compania va comunica public beneficiarii, pe măsură ce vor fi îndelinite condiţiile legale.

Despre BICO Industries

BICO Industries este cel mai mare producător de plasă din fibră de sticlă, fiind în top 3 producători din EU şi în top 5 producători din Europa Centrală şi de Est. BICO Industries, care încorporează şi Terra, Europlas şi Iranga Technlogijos, are peste 450 de angajaţi şi cinci centre de producţie: la Piatra Neamţ, Vaslui (România), Chişinău şi Vulcăneşti (Republica Moldova), Vievis (Lituania). Capacitatea de productie a companiei este de 120 de milioane mp/an, cu un portofoliul de produse compus din plasă de fibră de sticlă pentru termosisteme şi produse industriale, plasă din fibră de poliester pentru produse industriale, armături laminate din fibră de sticlă şi colţare din PVC şi aluminiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.