Guvernul condus de premierul PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, pune un accent determinant pe dezvoltarea industrială a României şi pe atragerea de noi investitori în acest domeniu vital al economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a sprijini unităţile industriale în eforturile de a depăşi cu bine actuala criză energetică, Executivul a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 1,5 miliarde euro. Acest demers este vital pentru sprijinul marilor consumatori şi constituie rezultatul efortului conjugat ale societăţilor mari consumatoare de energie şi a statului în vederea asigurării unui flux continuu necesar realizării unor producţii de calitate şi implicit de menţinere a trendului ascendent al exporturilor.

În acest context, sunt încrezătoare că adaptarea României la această perioadă dificilă va fi mai facilă, prin intermediul fondurilor europene pe care le avem la dispoziţie. În acest fel, Guvernul mizează pe realizarea unei tranziţii rapide către energia verde, în vederea iniţierii de noi surse de producere a energiei. În acest mod, ne asigurăm că astfel de proiecte sunt sustenabile, predictibile, au coerenţă şi vor fi aplicabile aşa cum au fost asumate de către ţara noastră.

Din această perspectivă, Executivul transmite un semnal concret de încredere către potenţialii investitori, atât către cei externi, cât şi către IMM-uri, care au potenţial de a ajunge în familia industriei româneşti.

Apreciez că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei naţionale, iar programele guvernamentale de sprijin aflate în derulare sunt în măsură de a aduce acel plus valoare economiei, dar şi de a oferi o garanţie de stabilitate acestora.

Consider că producătorii industriali autohtoni, fie că sunt cu capital străin sau românesc, au capacitatea de a se adapta noilor provocări ale acestei perioade grele, prin armonizarea cerinţelor de ultimă oră, care sunt asumate pe diverse domenii, precum noile directive europene referitoare la protecţia mediului.

Guvernul Ciucă acţionează ferm şi concret pentru identificarea soluţiilor optime care să ofere garanţii reale în ceea ce priveşte faptul că România îşi poate asuma şi folosi pozitiv şi judicios resursele şi oportunităţile de care dispune.

În acelaşi timp, conducerea guvernamentală este preocupată îndeaproape ca românii să aibă în continuare siguranţa locurilor de muncă, menţinerea şi multiplicarea lor fiind reuşita eforturilor depuse în vederea traversării cu optimism şi încredere a acestui an dificil.

 

Deputat PNL Cluj

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.