Parlamentarii liberali au înaintat la Camera Deputaţilor o propunere legislativă menită să corecteze o eroare existentă în prezent, care lasă loc de interpretări şi controverse. Astfel, potrivit legislaţiei actuale, este interzisă înscrierea în Registrul Comerţului a firmelor a căror denumire conţine cuvintele "naţional", "român", "institut", sau derivate ale acestora, cu excepţia celor care au capital integral sau majoritar de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţii PNL consideră că o astfel de situaţie este generatoare de disfuncţionalităţi şi situaţii confuze, generând nuanţe negative de interpretare.

Astfel, în marea majoritate a cazurilor de acest gen, oamenii pot fi induşi în eroare de provenienţa, respectiv naţionalitatea, precum şi de încadrarea într-un sector (public/privat) a unei companii. Aceste interpretări eronate pot fi observate mai ales în privinţa companiilor ce au aparţinut în trecut statului român, iar în prezent se află, în procent majoritar sau integral, în proprietatea persoanelor fizice sau juridice private, urmare procesului de privatizare. În acelaşi timp însă, respectivele entităţi economice şi-au păstrat numele, care conţin sintagme cu trimitere la proprietatea iniţială a statului român.

Adoptarea acestui act normativ propus de PNL va elimina orice fel de neclarităţi şi controverse legate de o posibilă asociere a unor societăţi comerciale cu statul român, indiferent dacă această asociere a fost realizată cu intenţie sau din dorinţa de a beneficia de anumite avantaje.

Voi vota acest proiect de lege cu convingerea că rolul parlamentarilor este acela de a iniţia legi clare şi transparente pentru români, fiind vorba de un demers reparatoriu şi pozitiv pentru funcţionarea optimă a mediului economic şi a dezvoltării armonioase a sistemului pieţei concurenţiale.

 

Deputat PNL Teleorman,

Maria STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.