Guvernul liberal continuă măsurile de susţinere a românilor pentru a depăşi actuala criză economico- financiară, prin decizii care rezolvă cele mai sensibile dintre problemele populaţiei. Una dintre acestea este prelungirea, începând cu anul viitor, a subvenţionării reducerii preţurilor la carburanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum, Executivul a decis suplimentarea perioadei de valabilitate a reducerii cu 50 de bani pe litru a cuantumului combustibilului, până la sfârşitul anului în curs.  Această subvenţionare orchestrată de Guvern a intrat în vigoare începând cu data de 1 iulie, iar acum decidenţii liberali din Executiv doresc extinderea măsurii şi pentru anul 2023.

Singurul impediment în luarea unei hotărâri pozitive în acest sens ar fi mişcările mai puţin legale, de pe piaţa comercianţilor de combustibil, având în vedere suspiciunile că anumiţi agenţi economici s-au pretat la revânzarea către alte companii, în scopul încasării de două ori a subvenţiei de 25 bani/litru.

Chiar dacă, ca urmare a deciziei OPEC de scădere a producţiei de petrol, s-a înregistrat o uşoară creştere a preţului barilului, în momentul de faţă asistăm la o stabilizare a acestuia şi avem speranţa că situaţia va rămâne constantă şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acest context, conducerea Ministerului Energiei estimează că, până la sfârşitul anului, nu vor avea loc creşteri ale preţului carburanţilor peste 9 lei/litru.

În prezent, România se află pe locul al 7-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, iar în cazul motorinei se află pe locul 9.

Apreciez că măsurile ce urmează a fi adoptate de România trebuie să ia în considerare potenţialele efecte în securitatea energetică naţională, determinate de actuala situaţie din benzinării privind fluctuaţiile preţurilor, astfel încât să nu ajungem în circumstanţe mult mai grave pentru consumatori, respectiv la lipsa efectivă a carburanţilor la pompă.

Deputat PNL Bacău,

ELENA HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.