Cu 212 voturi pentru, proiectul de lege care va debloca lucrările de reabilitare şi restaurare a Cetăţii Histria a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Modificarea legislativă prevede că în rezervaţiile naturale vor fi interzise orice activităţi umane, dar cu unele excepţii, printre ele numărându-se cele de reabilitare, promovare, punere în valoare a siturilor arheologice. Astfel, se va modifica şi completa Ordonanţa de Urgenţă 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aliniat care până acum nu permitea niciun fel de intervenţie de restaurare a Cetăţii Histria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este o modificare legislativă de interes major pentru judeţul Constanţa, motiv pentru care am susţinut legea în rândul colegilor din PNL. Adoptarea legii sprijină şi dă posibilitatea autorităţilor locale de a accesa fonduri pentru reabilitare, promovare şi de a readuce la viaţă patrimoniul arheologic din Dobrogea, aflat în zone strict protejate.

Ani la rând, au fost blocate proiecte de investiţie în vederea restaurării Cetăţii Histria, aceasta datorându-se faptului că zona Istria – Sinoie este strict protejată şi face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Modificarea legislativă va avea un impact pozitiv pentru judeţul Constanţa, având rol clar şi prevede că se pot efectua lucrări doar de restaurare şi de promovare a Cetăţii Histria, alte activităţi rămân în continuare interzise.

 

Deputat PNL de Constanţa

Marian Cruşoveanu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.