Când accesul la informaţie este mijlocit de tehnologie de la vârste tinere, sistemul educaţional nu poate decât să ţină pasul cu inovaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii SIVECO, pasionaţi de tehnologie şi educatie, au dezvoltat un software educaţional online, Wand.education, accesibil la https://wand.education, care oferă profesorilor întregul suport necesar pentru crearea unui conţinut educaţional interactiv de calitate, într-un mod simplu şi rapid. Wand.education înlocuieste lecţiile clasice, care nu ţin cont de competenţele fiecărui elev in parte, cu metode de predare interactive, lecţii captivante şi instrumente care permit monitorizarea continuă şi eficientă a progresului înregistrat (pentru detalii şi exemple, accesaţi: https://wand.education/romania/)

Lansat în 2016, Wand.education este un produs deja confirmat internaţional, fiind finalist la GESS Dubai, târg educaţional de calibru în educaţia mondială. Accesibilă în România, platforma este disponibilă totodată pe toate pieţele europene care adoptă curriculum englez, inclusiv în Orientul Mijlociu. Platforma Wand.education este oferită în limbile română, engleză şi arabă, iar noi adaptări lingvistice sunt prevăzute pentru anii următori.

Cu Wand.education profesorii au acces la activităţile de învăţare predefinite disponibile în aplicaţie, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucişate, diagrame şi multe altele. De asemenea, profesorii au posibilitatea să livreze conţinutul creat pe device-uri fixe (PC), sau mobile (tablete) şi să evalueze performanţele elevilor.

În plus, Wand.education le permite profesorilor să monitorizeze progresul înregistrat de elevi prin rapoarte inteligente, detaliate. Pe scurt, pentru fiecare lecţie livrată elevilor, profesorii primesc informaţii agregate sau individuale care îi ajută în înţelegerea mai clară a progresului elevilor. Aplicaţia îi sprijină, de asemenea, pe profesori în dezvoltarea activităţilor de evaluare formativă, în corectarea concepţiilor greşite, precum şi în consolidarea cunoştinţelor de bază.

Wand.education oferă mai multe instrumente care să simplifice întreg proces educaţional, de la crearea lecţiilor, până la prezentarea acestora şi la monitorizarea rezultatelor.

Există o pagină dedicată lecţiilor, care include informaţiile-cheie (titlu, subiect, an, dimensiune etc.) şi unde acestea pot fi editate, previzualizate, duplicate sau distribuite. Cu ajutorul editorului pot fi create lecţii noi sau pot fi editate cele existente. Biblioteca multimedia integrează peste 1000 de fotografii, ilustraţii, fişiere audio şi video, 3D, animaţii şi forme. În curând vor fi adăugate până la 150.000 de fotografii şi fişiere video.

În ceea ce priveşte temele destinate elevilor, acestea sunt însoţite de informaţii referitoare la data de începere a lor, precum şi la data limită până la care pot fi efectuate. Progresul elevilor poate fi atent monitorizat şi în acest caz.

Un alt element oferit de Wand.education include grupurile: un grup poate fi alcătuit din toţi elevii dintr-o clasă, dar aceştia pot fi împărţiti şi în funcţie de abilităţile lor şi pot primi, în acest caz, materiale diferenţiate.

Nu în ultimul rând, plaforma conţine şi o colecţie de lecţii create de alţi profesori, care pot fi căutate după cuvinte-cheie, previzualizate, adăugate la lista deja existentă a fiecărui profesor. Toate lecţiile pot fi ajustate în funcţie de competenţele elevilor sau de feedback-ul primit din partea lor.

Conţinutul educaţional poate fi distribuit pe orice platformă, pe desktop sau mobil: iOS, Android, Mac OS, Windows, Chromebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.