O alimentaţie sănătoasă depinde mult de stilul tău de viaţă. În mod evident, nu vei putea spune că mănânci sănătos dacă îţi cumperi mereu o masă caldă din mall sau optezi prea des pentru hrană semipreparată. Cel mai adesea, lipsa timpului este aceea care te forţează să recurgi la astfel de strategii nesănătoase. Totuşi, există şi o scurtătură pentru a găti mai sănătos fără să petreci ore întregi în bucătărie!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vrei să găteşti mai sănătos, dar nu ai timp destul pentru asta, poţi încerca să apelezi la ajutorul electrocasnicelor inteligente, la reţete simple şi la un consum echilibrat de fructe şi legume crude. Mai multe despre acest tip de scurtătură pentru mese mai sănătoase vei putea citi în continuarea acestui articol.

Iată câteva sugestii care te vor ajuta să găteşti mai sănătos în timp scurt şi foarte uşor:

●       Foloseşte un echipament casnic multifuncţional

            Când vrei să te bucuri de reţete gustoase, dar nu eşti foarte stăpân pe abilităţile tale de bucătar iscusit şi nici nu ai vreme să amesteci în oală din 5 în 5 minute, este cazul să recurgi la electrocasnicele multifuncţionale. Spre exemplu, poţi opta pentru un multicooker de la Altex.ro care să te ajute să găteşti o varietate de reţete în timp record. De altfel, aceste electrocasnice sunt foarte versatile şi uşor de folosit chiar şi de către persoanele care nu au o plăcere deosebită în a găti sau care pur şi simplu nu se descurcă atunci când vine vorba de reţete mai complexe.

●       Prepară supe şi ciorbe

            Pentru a găti mai sănătos, este necesar să ţii cont de nevoile corpului tău. Chiar dacă ai anumite restricţii alimentare, o ciorbă sau o supă bună, din legumele preferate de tine, poate fi cea mai sănătoasă mâncare pe care o poţi prepara. Supele şi ciorbele sunt foarte uşor de preparat şi ar trebui consumate zilnic. Acestea îţi oferă cea mai avantajoasă metodă de hidratare a organismului, ceea ce este extrem de important, mai ales dacă nu ai obiceiul de a consuma minim 2l de apă pe zi. De altfel, acestea ajută digestia în mod deosebit, fiind mâncăruri foarte uşor de digerat de către organism.

●       Consumă legume şi fructe nepreparate

            Dacă vrei o gustare între mese sau pur şi simplu nu ai chef să găteşti nimic, alege să consumi fructe şi legume fără a le prepara în vreun fel, crude. Astfel, vei asimila toţi nutrienţii pe care acestea ţi le pun la dispoziţie. Pentru o salată care chiar poate ţine locul unei mese, este foarte important să adaugi şi alimente proteice, precum nucile, tofu, fasolea neagră sau chiar o bucată de piept de pui gătită rapid. Ţine totuşi cont de faptul că nu toate legumele pot fi consumate ca atare! Cartoful, mazărea, vinetele, dovlecelul şi chiar şi unele ciuperci au nevoie de preparare pentru a fi comestibile!

            În concluzie, pentru a prepara mâncăruri cât mai sănătoase nu eşti de fapt nevoit să petreci foarte mult timp în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri de avantajele pe care ţi le oferă electrocasnicele inteligente şi să alegi mai des consumarea fructelor şi legumelor ca atare. Nu uita să incluzi în alimentaţia zilnică supe şi ciorbe pentru a avea parte de mult mai multe beneficii în ceea ce priveşte sănătatea ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.