Încrederea în mediul de business este un subiect destul de sensibil printre antreprenorii prezenţi pe piaţa din România. De cele mai multe ori, este nevoie de o analiză amănunţită a entităţilor prezente în climatul de business înainte de a încheia un contract de colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De aceea, în rândurile următoare îţi prezentăm câteva sfaturi utile de care să ţii cont înainte de a te angrena într-un contract de lungă durată, dacă eşti la început de drum în afaceri.

Ce aspecte ar trebui să verifici înainte de a bate palma cu o firmă din România?

  1. Câţi angajaţi are firma care te interesează

Atunci când cauţi parteneri de business şi te afli la început într-ale afacerilor, trebuie să ştii că este nevoie de câteva verificări temeince înainte de toate. Dacă te interesează să colaborezi cu o firmă din România trebuie să ştii în ce stadiu se află aceasta, când a fost înfiinţată şi câţi angajaţi are compania respectivă.

Astfel de informaţii oferă încredere şi posibilităţi uriaşe de colaborare, mutual benefice. Poţi face chiar tu verificarea firmei, pe Termene.ro, platforma unde ai la dispoziţie informaţii complete, updatate la zi, despre toate firmele înregistrate în România.

  1. Află dacă este activă pe piaţă

Un alt aspect important de avut în vedere înainte de semnarea unui contract de afaceri este verificarea firmei alese pentru o posibilă colaborare. Sunt o multitudine de companii active pe piaţă, în timp ce altele sunt doar înregistrate, însă fără activităţi comerciale.

De aceea, este extrem de important să acorzi atenţie acestui lucru şi să faci o analiză de ansamblu înainte de a bate palma cu o firma care poate că nu mai activează de mulţi ani pe piaţă şi care continuă să raspundă la mailuri şi telefoane.

  1. Descoperă dacă există dosare în instanţa

Problemele de ordin juridic se întâlnesc în fiecare zi în mediul de afaceri. Unele companii sunt date în judecată pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, în timp ce altele au conflicte deschise cu afaceri similare şi concurenţă neloială. Astfel de situaţii sunt destul de complexe şi cu siguranţă că nu ai vrea să semnezi un parteneriat cu o firmă care prezintă asemenea probleme.

  1. Firma are taxele plătite la zi?

Orice companie înregistrată în România şi care activează pe piaţă trebuie să fie cu taxele plătite la zi. Există penalităţi destul de dure pentru firmele care nu respectă termenele de plată, şi de aici, destul de multe probleme de ordin juridic.

Pornind de la această idee, recomandarea este ca înainte de a concluziona un contract de afaceri să urmăreşti şi acest aspect şi să te asiguri că firma cu care vei colabora este serioasă şi are toate taxele plătite la zi.

  1. Este compania expusă unui risc comercial?

Lipsa de lichidităţi financiare, imposibilitatea de a plăti creditele comerciale sau chiar riscul de insolvenţă sunt des întâlnite în mediul de afaceri, dacă firmele respective sunt prost manageriate.

Asemenea aspecte trebuie verificate şi atent analizate, dacă eşti în poziţia de a încheia un parteneriat cu o firmă. Este foarte important să analizezi riscurile înainte de toate şi să te asiguri că firma ta va avea doar de câştigat de pe urma unei colaborări.

Aşadar, acestea sunt doar câteva dintre aspectele esenţiale pe care ar trebui să le cântăreşti înainte de a te arunca într-un parteneriat de afaceri sau o colaborare, mai ales dacă eşti la început de drum cu afacerea ta. Trebuie să manageriezi înţelept business-ul tău şi să îţi asiguri un viitor lipsit de griji în mediul de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.