Turneul naţional Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo începe în 2021 printr-o serie de concerte în aer liber programate în luna august, mai precis pe 19 august, ora 19 în faţa Primăriei din Sinaia (în cadrul festivalului "Enescu şi muzica lumii"), pe 20 august, ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu şi pe 28 august, ora 21 în Piaţa Unirii din Oradea (în cadrul festivalului European Music Open). Turneul va continua prin alte concerte în aer liber şi săli de concerte din întreaga ţară în lunile septembrie şi octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului declara: „Şi în 2021 avem ocazia de a grupa apariţiile noastre concertante sub forma unui turneu naţional, Clasic la puterea a treia. Bucuria noastră este de această dată să împărtăşim din experienţa ansamblului Violoncellissimo şi unui public care încă nu ne-a descoperit, cum este cel de la Târgu Jiu şi Oradea. În Bucureşti vom avea misiunea de a oferi momente muzicale speciale celor care nu au reuşit să îşi procure bilete la Festivalul „Enescu” prin cele două concerte în aer liber, din 5 septembrie, ora 17, Foişorul din Parcul Kiseleff, sub genericul Turnee de poveste în parcurile bucureştene şi din 10 septembrie, ora 20, din faţa Operei, în contextul festivalului Promenada Operei. Iar evenimentele vor continua în octombrie, în ţară şi chiar în străinătate. Violoncellissimo va trăi anul acesta multe experienţe în premieră, dar şi reveniri, cum este chiar debutul turneului la Sinaia, în faţa Primăriei, pe 19 august, chiar de ziua lui George Enescu

https://youtu.be/Lh6qPNiZt4I

          După succesul din anii trecuţi, turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo revine în turneu pe scenele de concert din România, cu trei concerte în aer liber în luna august, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinaţia dintre profesionalism, prietenie, dialog între generaţii şi multă veselie… o combinaţie devenită rarisimă în România ! Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violoncelişti din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relaţie dintre Maestru şi Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalţi membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formaţie, care poate avea un număr variabil de instrumentişti, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în ţară şi peste hotare.

          Şi în 2020, ca şi în anii ce au trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară – cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington şi nu numai, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la… „Românii au talent”.

ITINERAR

19 august, ora 19 - Sinaia, Primăria Sinaia - concert în aer liber (în cadrul festivalului "Enescu şi muzica lumii"

20 august, ora 20 - Târgu Jiu, Parcul Coloanei fără sfârşit - concert în aer liber

28 august, ora 21 - Oradea, Piaţa Unirii (în cadrul festivalului European Music Open) - concert în aer liber

5 septembrie, ora 17 - Bucuresti, Foişorul din Parcul Kiseleff (în cadrul proiectului Turnee de poveste în parcurile bucureştene – Bucureşti, oraş deschis 2021)

10 septembrie, ora 20 - Bucureşti, Promenada Operei

9 octombrie, ora 19 - Deva, Sala Pro Arte

10 octombrie, ora 19 - Braşov, Sala Patria

11 octombrie, ora 19 - Ploieşti, Sala Filarmonicii

https://www.youtube.com/watch?v=hMCNIElmxvA

https://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

Producători : Asociaţiile culturale Pro Contemporania şi Prietenii muzicii - Serafim Antropov

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Partener principal : BRD Groupe Société Générale.

Cu sprijinul: JTI, Senia Music

Parteneri culturali: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Primăria Târgu Jiu, Primăria Oradea, Primăria Bucureşti, ARCUB, Fundaţia Marconi pentru comunicare, relaţii publice şi educaţie, Opera Naţională Bucureşti, Centrul cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Braşov, Filarmonica din Piteşti

Parteneri media: Mediatrust, România TV, Liternet,  Agenţia de carte, Observator cultural, The Culture Hub, Smart FM, Viewfinder Solutions, The Culture Club

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.