Muşchii şi oasele sunt componente esenţiale care ne asigură mobilitatea şi echilibrul. Uneori, acestea sunt afectate, iar tratamentul este necesar pentru reluarea funcţiilor acestora. Chiar dacă cele mai multe dintre persoane consideră că afecţiunile sistemului locomotor necesită intervenţii chirurgicale, nu întotdeauna este aşa. În prezent, există o multitudine de metode non-chirurgicale care pot ameliora simptomatologia afecţiunilor ortopedice. Citeşte în continuare şi află care sunt cele mai moderne tehnici de tratament recomandate de medicul ortoped.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtarea unei orteze

Orteza reprezintă un aparat ortopedic, ce este indicat pentru a imobiliza şi a proteja o anumită zonă a corpului. Aceasta este recomandată mai ales în cazul:

  • luxaţiilor;
  • entorselor;
  • fisurilor;
  • fracturilor.

Avantajele purtării unei orteze sunt multiple, putând fi recomandată chiar şi pentru o ruptura tendon Ahilean. Orteza stabilizează articulaţia gleznei, distribuie uniform presiune, contribuind în acest mod la refacerea corectă a leziunilor.

Ablaţia cu radiofrecvenţă

Ablaţia cu radiofrecvenţă este o procedură non-chirurgicală care constă în distrugerea unui anumit ţesut prin intermediul căldurii produse de curentul alternativ. Această procedură se realizează cu anestezie locală sau sedare, astfel că pacientul nu prezintă niciun disconfort.

Procedura de radiofrecvenţă poate fi recomandată în multiple situaţii, precum este nevromul lui Morton. Această afecţiune este o neuropatie, care se manifestă prin durere puternică la nivelul spaţiului interdigital dintre degetele III şi IV. Prin intermediul acestei proceduri, fibrele nervoase care dau senzaţia de durere sunt distruse. Recuperarea după radiofrecvenţă este rapidă, iar eficienţa acesteia este de 80-90%.

Injecţii cu capsaicină

Capsaicina este o substanţă ce este extrasă din ardeiul iute. Aceasta este responsabilă pentru gustul iute al ardeiului. În contact cu pielea şi fibrele nervoase de la acest nivel, capsaicina dă o senzaţie de căldură. Suplimentar, intervine în mecanismul durerii, diminuând considerabil intensitatea acesteia.

În ortopedie, capsaicina este utilizată şi sub forma preparatelor topice, dar şi pentru realizarea injecţiilor, când durerea este foarte intensă. O indicaţie a utilizării injecţiilor cu capsaicină este reprezentată de durerea întâlnită în luxaţii, entorse sau fractura glezna. Efectul acestui preparat se instalează rapid.

Terapia laser YAG

Laserul YAG este un dispozitiv care emite raze din domeniul infraroşu. Acestea au capacitatea de a pătrunde în straturile profunde ale ţesuturilor. Sunt utilizate pentru a reduce durerea şi inflamaţia.

Acest tip de laser este indicat în cadrul mai multor patologii ale sistemului musculo-scheletal, printre care:

  • bolile degenerative (artroza);
  • tendinita;
  • bursita;
  • entorsa;
  • condropatia patelară;
  • suprasolicitarea articulaţiilor;
  • traumatismele.

Opţiunile de tratament pentru afecţiunile aparatului locomotor sunt multiple, iar medicul ortoped face recomandările necesare pentru fiecare pacient. Acestea constau în proceduri studiate, a căror eficienţă a fost demonstrată. Pot fi utilizate ca opţiune terapeutică pentru vindecarea bolii sau pentru ameliorarea simptomelor. Procedurile sunt non-invazive, nu aduc disconfort şi prezintă un risc mai scăzut de complicaţii comparativ cu intervenţia chirurgicală. Dacă te confrunţi cu durerea muşchilor şi a oaselor, mergi la un consult ortopedic şi află care este cea mai potrivită metodă de tratament pentru tine. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.