Daca, pana nu de mult timp, agricultura in Romania era un subiect care te ducea cu gandul doar la munca fizica continua, fara sa iasa si un profit bun, iata ca, in ultimii ani, tot mai multi tineri au ales acest domeniu si se descurca foarte bine. Statisticile din domeniul afacerilor in agricultura arata ca cei care au plecat pe acest drum au reusit, in cativa ani de zile, si chiar cu investitii modeste, sa inregistreze profituri de invidiat. Tinerii antreprenori care au ajuns, acum, oameni de succes, au avut o idee pe care au urmat-o cu sfintenie si pe care au pus-o in practica cat de bine au putut ei, demonstrand ca si in Romania se poate sa fii rasplatit pentru munca realizata.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fermele de melci si cele de fazani: pariul fermierilor incepatori

Pentru fermierii care vor sa porneasca un business cu o investitie mica si apoi sa creasca, fermele de melci si cele de fazani reprezinta afaceri de nisa unde profitul nu intarzie sa apara. Cei care au ales ferma de fazani, au investit, la inceput, circa 400 de euro, fara teren. Pentru ca atat fazanii, cat si melcii sunt animale pretentioase, este indicat ca cei care se gandesc sa urmeze acelasi drum, sa detina cunostinte despre cresterea lor. In Romania, fazanii sunt delicatese culinare foarte apreciate, iar melcii au castigat teren, mai ales cand oamenii au inceput sa cunoasca si celelalte avantaje pe care le aduc in viata lor, in afara de a ii manca. Aici, este vorba despre cremele pentru fata, foarte scumpe si cautate, indeosebi in tarile europene.

Cunostintele din agricultura romaneasca au fost transmise din tata in fiu, insa, cu noile legi intrate in vigoare, tinerii antreprenori care doresc sa achizitioneze o bucata mai mare de teren trebuie sa aiba studii agricole sau sa fi practicat aceasta meserie timp de cel putin 5 ani de zile. Pentru ca este nevoie de utilaje pentru agricultura de cea mai buna calitate ( ca cele de la Magazialucostica.ro), cum ar fi cele pentru pregatirea solului, pentru protectia plantelor si intretinerea lor, utilaje pentru fan si furaje, masini de plantat, de recoltat s.a.m.d., tinerii pot beneficia de fonduri oferite de Uniunea Europeana cu care sa si le poata achizitiona. Exista o serie de documente din contractul de vanzare-cumparare a utilajelor agricole pe care trebuie sa le prezinte si, astfel, sa li se deconteze sumele platite.

De la serviciul de broker, la munca din solar

S-a observat, in ultima perioada, o crestere a numarului de persoane care se indreapta catre afacerile din mediul rural, parasind, fara parere de rau, serviciile foarte bine platite din Capitala. Astfel, oameni de succes in domenii precum it, telecomunicatii sau tranzactii, ajung sa se reprofileze, dupa ce le vine in minte o idee despre care isi dau seama ca poate constitui un drum nou, plin de provocari, dar frumos si, mai ales, profitabil. Acest lucru nu inseamna ca renunta la tipurile de haine pentru barbati tip office (Bman.ro) , la costumele elegante, la camasile chic, la paltoanele stylish sau la incaltamintea din piele cu care s-au obisnuit in oras, pentru ca si sa fii un afacerist de succes in agricultura presupune sa mentii legatura cu oameni importanti, iar tinuta este cartea de vizita in orice domeniu. Si, bineinteles, toata lumea s-a convins ca afacerile in agricultura nu inseamna o munca asidua, murdara, de la care te intorci, seara, acasa, avand coasa la spinare, ci inseamna a pune capul la constributie si a urma studii superioare in agronomie.

Una dintre cele mai frumoase povesti de succes din Romania este ce a doi tineri care pleaca din Bucuresti, dupa ce strang bani din slujbele bine platite aici si, ajung sa deschida o ferma de legume ecologice. Alimentele bio sunt tot mai apreciate si la noi in tara, iar studiile arata ca numarul celor care sunt dispusi sa plateasca putin mai mult pe aceste produse este in continua crestere. Alimentatia sanatoasa incepe sa fie pe locurile fruntase in viata oamenilor din Romania, iar aceasta nu poate fi decat o veste buna.

Foarte interesant este motivul pentru care cei doi au ales acest drum. Deoarece domeniul bancar era unul apasator, ei s-au aflat intr-o permanenta cautare a tot ce inseamna frumusetea naturii. Astfel, aflati la un moment dat in Delta Dunarii, s-au confruntat cu realitatea cailor chinuiti acolo, motiv pentru care au decis sa participe la un miting impotriva violentei asupra animalelor muncite pana la epuizare. Acest moment a fost unul de rascruce pentru deciziile pe care aveau sa le ia, cei doi simtind ca trebuie sa fie mai apropiati de natura, iar Capitala este prea aglomerata pentru a mai locui aici. Asa s-a nascut o afacere de succes, dar si, bineinteles, prin dorinta de a munci mult, in acest sens: detin, in prezent, 5.000 mp de pamant in judetul Ialomita, dintre care 2.000 mp sunt cu solarii, iar 800 mp reprezinta o livada.

Tehnologia de ultima generatie si Facebook, calea catre clienti multumiti

Conform celor mai noi date oferite de specialisti, agricultura romaneasca inregistreaza, in acest an, cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani, si anume 24.5 miliarde de lei. Mai mult, exista confirmarea oficiala ca Romania este, la momentul actual, cel mai mare exportator de grau din U.E, fermierii exportand 1.2 milioane de tone de grau catre clienti extra-comunitari, in lunile iulie si august.

Pentru ca agricultura romaneasca avea nevoie de tehnologie de ultima ora, vestea aparitiei unei aplicatii pentru telefon si tableta destinata fermierilor, prin care pot afla ce se intampla cu terenurile agricole lor, a venit la timp. Aplicatia, prezentata in octombrie 2016 la Dubai, in cadrul celui mai mare targ de tehnologie tinut in Orient, trimite inregistrari ale terenurilor sub forma de imagini, din satelit sau prin intermediul dronelor.

Retelele de socializare au, si ele, un rol important in tot ceea ce inseamna afacere, in Romania. Prin intermediul lor, oamenii afla despre ele, iar clientii incep sa apara. Un exemplu bun il constituie cei doi tineri mentionati mai sus, care, in momentul in care au scris pe pagina de Facebook ca vor incepe sa faca livrari, au primit cereri de la nu mai putin de 260 de persoane interesate, in prima jumatate de ora de la anunt. Asa au demarat afacerea, iar, acum, au 45 de clienti, saptamanal.

La 25 de ani, un tanar vrea sa devina cel mai mare producator de capsuni

Un alt caz de succes il reprezinta un tanar de numai 25 de ani care a urmat studii agronomice pentru a-si implini visul: sa obtina o productie de 70 de tone de capsune, exact cum a vazut acesta, cand se afla la munca in Anglia. Deviza acestui tanar este ca veniturile cresc oferindu-le oamenilor calitate ireprosabila, iar nu cantitate mare a marfii, dar de o slaba calitate. Aceasta este o gandire pe care toti tinerii antreprenori care doresc sa faca ceva inedit, sa aduca inovatie in domeniul pe care aleg sa il urmeze, ar trebui sa o aiba. Statisticile arata ca un procent de 80% din necesarul de fructe proaspete din Romania vine din import, asa ca micii afaceristi din agricultura lupta pentru a schimba acest lucru, investind in livezi si plantatii, precum cele ale tanarului de 25 de ani. Doar investind munca si bani, micii afaceristi vor culege roadele efortului lor!

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.