Un studiu actual arata ca vanzarea online de telefoane mobile a crescut considerabil in iunie 2017, luna specifica examenului de bacalaureat. Rezultatele spun ca 2 din 5 elevi cumpara, in aceasta perioada, atat telefoane mobile, cat si alte device-uri. Concluziile studiului au fost corelate cu rata din ce in ce mai mare a elevilor care folosesc diverse dispozitive electronice pentru a copia la examen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesorii de liceu confirma faptul ca numarul elevilor surprinsi copiind creste, de la an la an. Acestia considera ca motivul principal nu este neaparat lipsa dorintei de a invata, ci comoditatea oferita de noile tehnologii, care permit o consultare facila a surselor externe in timpul examenului.

Vezi care sunt cele mai folosite metode de copiat anul acesta!

• Telefonul mobil

Printre cele mai usor de folosit metode, se afla si aceasta. Nu este nevoie decat de un telefon mobil si de putina indemanare pentru a trimite mesaje colegilor, a cauta raspunsul pe Internet sau a folosi o anumita aplicatie. Cu toate acestea, telefonul utilizat trebuie sa fie unul potrivit. Studiile arata ca printre cele mai vandute telefoane in luna iunie sunt telefoanele mobile Iphone comandate online pe Rombiz.ro, smartphone-uri care permit o folosire rapida si usoara. Acestea dispun de o gama larga de aplicatii, o interfata intuitiva si viteza de incarcare foarte mare, ceea ce le face dispozitivele perfecte pentru a copia.

• Smartwatch

O metoda relativ noua, dar din ce in ce mai frecventa, este si utilizarea unui ceas inteligent. Avantajul principal al acestuia este acela ca poate fi purtat pe incheietura mainii, nefiind necesara ascunderea lui, ca in cazul telefonului. De asemenea, textul scris de acasa poate fi citit cu usurinta de pe ecran. Daca elevii nu sunt dispusi sa pregateasca subiectele inainte de examen, ei pot contacta, prin intermediului smartwatch-ului, persoane care sa le ofere raspunsurile corecte.

• Copiutele ascunse in cele mai diverse locuri

Chiar daca metodele care implica tehnologia sunt din ce in ce mai utilizate, nici metodele clasice nu au disparut definitiv. Astfel, a treia cea mai folosita metoda de copiat este chiar arhicunoscuta copiuta. Asezata strategic in buzunarele hainelor, lipita pe interiorul etichetei sticlei de apa sau pe talpa incaltarilor, aceasta pare sa fie eficienta in randurile elevilor.

Desi elevii folosesc in fiecare an numeroase modalitati de a copia la bacalaureat, rezultatele nu sunt dintre cele mai bune. In 2016, rata de promovabilitate la nivel national a fost de doar 66,7%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.