Se spune că unul dintre dezavantajele de a locui la bloc este că nu te poţi bucura de o grădină frumoasă. Nimic mai fals! Deşi spaţiul este mic, îl poţi amenaja cu bani puţini şi poţi lua puţin aer proaspăt într-o zi însorită fără să mergi prea departe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţi-am pregătit 3 sfaturi care să te ajute să obţii o grădină de vis chiar în faţa blocului.

1.         Plantează flori

Câteva flori colorate îţi vor înveseli ziua atunci când vei coborî în grădină. Alege ceva ce îţi place, indiferent că sunt plante anuale sau perene. Nişte hortensii, crini portocalii sau micuţele şi delicatele cârciumărese vor atrage atenţia tuturor trecătorilor. Găseşti seminţe pentru flori la Hornbach.ro unde ai o varietate mare de sortimente din care poţi alege. Orice ai decide să plantezi, trebuie să ai în vedere  că orice floare are nevoie de atenţie şi o îngrijire corespunzătoare. Ca să faci treabă bună ai nevoie şi de ustensilele potrivite aşa că nu uita să le achiziţionezi şi pe acestea.

2.         Ai grijă de gardul viu

Pe lângă aspectul estetic, gardul viu are şi o funcţie practică, delimitând grădina. Alege un arbust care să aibă frunza verde aproape tot timpul anului şi să fie cât mai bogat sau, dacă vrei să fii mai nonconformist, plantează ceva cu flori cum ar fi liliacul sau iasomia. În orice caz evită arbuştii cu ţepi care îi pot răni pe prietenii patrupezi sau pe cei mici. Gardul viu trebuie tuns şi îngrijit regulat.

3.         Cumpără accesorii care să înveselească locul

Acum că te-ai hotărât ce vei planta în micul tău colţ de rai, mai rămâne să te gândeşti cu ce accesorii şi decoraţiuni îl vei amenaja. Poate vei dori să cumperi câţiva pitici de grădină sau alte figurine care să înveselească locul. Cu siguranţă cei mici, şi nu numai, se vor bucura de această privelişte. Poţi amplasa şi un felinar care să se încarce pe baterie solară ca să ai o atmosferă de vis chiar şi seara. Balansoarele şi hamacele sunt foarte căutate în ultimul timp deoarece sunt confortabile, practice şi aici poţi realiza fotografii reuşite. Dacă preferi stilul conservator, atunci poţi aduce o masă cu scaune de grădină la care să poţi savura o gustare şi o băutură răcoritoare într-o zi însorită.

În concluzie, faptul că locuieşti la bloc nu ar trebui să te împiedice să ai o mică grădină în care să-ţi poţi petrece timpul. Cu o investiţie minimă şi cu ceva ajutor din partea vecinilor acest lucru este posibil şi faci şi un gest frumos pentru comunitate!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.