SALONUL INTERNAŢIONAL DE AUTOMOBILE BUCUREŞTI (SIAB), cel mai important eveniment din domeniul automobilelor organizat în România se deschide pentru public sâmbătă, 24 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 11 ani distanţă de la ediţia precedentă, desfăşurată în 2007, Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti, cel mai important eveniment al industriei auto din România, se desfăşoară în noile spaţii expoziţionale Romexpo, B1, B2 si B3, care beneficiază de dotări şi facilităţi de nivel internaţional.

Mărci consacrate expun modele noi pentru piaţa din România

Spectacolul auto de la Romexpo beneficiază de prezenţa a 20 mărci de automobile, care expun modele de ultimă generaţie. Astfel, pasionaţii vor putea admira modele noi care aparţine unor „nume” ca: AUDI, BENTLEY, BMW, FORD, HONDA, ISUZU, KIA, LAMBORGHINI, LEXUS, MAZDA, MINI, OPEL, PORSCHE, ROLLS ROYCE, SEAT, SKODA, SUZUKI, TOYOTA, VOLKSWAGEN, VOLVO. Unele dintre acestea prezintă şi vehicule spectaculoase pe două roţi (motociclete şi scutere).

„SIAB 2018 va rămâne peste ani o ediţie de referinţă şi prin prisma faptului că prezintă  publicului din România, o premieră europeană absolută, noul Volkswagen Touareg, într-un eveniment de lansare ce are loc simultan cu premiera mondială programată în aceeaşi zi la Salonul Auto de la Beijing, dar şi prin prezentarea maşinii anului în Europa, SUV-ul Volvo XC40, la prima sa apariţie după primirea titlului la Geneva, cu numai două săptămâni în urmă.

La acestea, se adaugă o serie de alte premiere naţionale prezentate de catre majoritatea mărcilor participante, fapt ce demonstrează preocuparea jucătorilor din piaţa auto de a se prezenta cât mai bine în faţa potenţialilor clienţi, dar şi de a susţine în mod clar şi fără echivoc necesitatea înnoirii şi modernizării parcului auto din România”, a declarat George Grigorescu, preşedintele APIA.

Cum viitorul aparţine mobilităţii sustenabile, de la SIAB 2018 nu pot lipsi modele electrice, hibride sau cele cu alimentare pe hidrogen, acestea fiind dotate cu tehnologii de vârf pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile oraşe.

„SIAB 2018 este evenimentul emblemă al industriei auto din România şi exprimă importanţa unui sector economic în plină expansiune. Recunoscut de către Organizaţia Internaţională a Constructorilor de Automobile (OICA) şi listat în calendarul oficial al acesteia, SIAB 2018 beneficiază de un cadru expoziţional de excepţie, unic în România, dezvoltat prin investiţii de 27 de milioane de euro”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

SIAB 2018 înseamnă, pe lângă prezentarea unor modele în premieră pentru piaţa din România şi Europa, o serie de evenimente conexe, prezentări, seminarii şi conferinţe, menite să aducă în prim-plan aspecte precum : contextul general al vehiculelor electrice în România, impactul economic şi perspectivele industriei auto autohtone, reducerea poluării, tendiţele în construcţia de automobile. Informaţii detaliate despre evenimentele conexe se pot găsi pe website-ul salonului ( https://siab.ro/evenimente-de-interes-general/).

Program de vizitare SIAB

  • 24 - 31 martie: orele 10:00 şi 20:00
  • 1 aprilie: orele 10:00 şi 19:00

Loc de desfăşurare

  • Centrul Expoziţional Romexpo - pavilioanele: B1, B2, B3

Bilet intrare

  • 30 lei/zi
  • Intrare gratuită: copiii sub 7 ani insotiti de parinti, persoanele cu dizabilitati şi persoanele instituţionalizate
  • Accesul copiilor sub 7 ani este permis doar dacă aceştia sunt însoţiţi de un adult.

Acces

  • Pietonal: Porţile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul  Expoziţiei şi Strada Parcului;
  • Auto: Porţile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului.
  • Tarif parcare: 3 lei/ora

Repere SIAB 2018:

• 27.000 mp - spaţiu de expunere la interior

• 2 săli de conferinţă dotate la standarde internaţionale

• spaţiu amenajat pentru test-drive cu maşini electrice

• 2000 de locuri de parcare cu acces facil din Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului

• evenimente conexe de interes atât pentru vizitatorii specialişti, cât şi pentru firmele expozante: conferinţe, seminarii, ateliere, cu teme de interes pentru vizitatorii specialişti şi pasionaţii de automobile.

Mai multe informaţii despre SIAB 2018, pe:

Mai multe informaţii destinate presei:

Departamentul de PR şi Comunicare

mailto: pr@romexpo.ro;

tel: +40 21 207.70.00/ 0758 837 759 (Andreea Caitas, Specialist PR)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.